Vad luftrenare kommer att rensa mögelsporer från luften?

Mögelsporer ständigt svävar i luften omkring dig. När de landar på ett område som hade näringsämnen samt vatten, börjar de att växa där. Mögelsporer reproducera snabbt, och de kan orsaka en allergisk reaktion för vissa människor. Vissa väljer att begränsa mängden mögelsporer i deras hem genom att sänka luftfuktigheten med en avfuktare. Andra väljer att använda en luftrenare som tar bort mögelsporer från luften.

Hälsofrågor som orsakats av mögel

Mögelsporer är mycket små och ofta vid inandning i näsan och så småningom i lungorna. Ibland flimmerhåren som rensa ut dina lungor inte kan ta bort mögelsporer, som kan orsaka mögelsporer växa i lungorna, vilket leder till en lunginflammation i en mycket liten mängd människor. Allergiska reaktioner är vanliga effekter. De inkluderar en rinnande näsa, kliande och rinnande ögon och hosta och nysningar. Allergiska reaktioner är vanligare bland de med luftvägarna eller immun system svagheter.

HEPA-filter

Högeffektiv partiklar arrestera (HEPA) filter kan vara effektiva i att ta bort mögelsporer från luften i ditt hem. HEPA-filter är generellt mer effektiva i att ta bort små partiklar från luften, såsom damm, dammkvalster, bakterier, virus och andra föroreningar. HEPA filter arbete genom att dra luft genom ett mycket fina filter som kommer att fälla små partiklar. Eftersom det finns ingen fukt i HEPA-filtret, kan inte mögel återge inuti den. Dock clean HEPA filter ofta att se till att mögelsporer får inte tillbaka i luften.

Filterstorlek

HEPA-filter är avsedda att användas för att ta bort små partiklar från luften, men varje HEPA filter tillverkas annorlunda. Några filtrerar bort partiklar av minst 5 mikrometer medan andra filtrera partiklar så liten som 3 mikrometer. Mögelsporer varierar mycket i storlek, men att välja ett filter som filtrerar bort partiklar av minst 1 mikron kommer att se till att du tar bort de flesta av mögelsporer från luften. Vissa HEPA filter Filtrera.3 mikron och kommer att ta bort alla mögelsporer från ditt hem.

Andra mögelsporer

HEPA-filter är effektiva för att avlägsna mögelsporer från luften, men använder dem kommer inte ta bort synlig mögelpåväxt, som är en insamling av hundratals mögelsporer. För att ta bort mögeltillväxt, måste du spraya det med en lösning för mögel-dödande och skura det. Ett luftfilter kommer att förhindra mer mögel bildas när du rensa mögeltillväxt.