Vad lägger du på kål i trädgården att bekämpa buggar?

Vad lägger du på kål i trädgården att bekämpa buggar?

Kål och andra cole grödor är benägna att insekters angrepp från bladlöss, larver och skalbaggar. Flytande rad täcker kan skydda grödor från infestationer tidigt på säsongen, men insektsmedel är ofta krävs för att få ordentlig kontroll. Hantera insekt infestationer tidigt på säsongen för bästa resultat med minsta möjliga med användningen av bekämpningsmedel.

Bladlöss

Bladlöss är liten, vinglösa insekter som kan vara grå, bruna eller gröna. De attackerar kål av suger saft från växter. Svar, växterna blir förkrympta, deras bladen får vissna eller cup och växterna dör så småningom. Bladlöss infestationer är allvarligast i svalt och torrt väder. Spraya kål växterna med en stadig ström av vatten eller tvål och vatten att driva bort bladlöss. Om det inte fungerar, Använd insektsbekämpning tvål på morgonen eller kvällen, beläggning löv och insekter helt. Neem extrakt, pyrethrin och permetrin styra allvarliga angrepp.

Fjärilslarver

Flera larver angripa kål, orsakar allvarliga skador. Kål-looper, kål webworm, cross-randiga kål mask och diamondback moth larv äter blad eller knoppar av kål växter, dvärgväxt tillväxt eller förstöra ätliga växtdelar. Handplocka fjärilslarver om de visas i små tal eller behandla dem med Bacillus thuringiensis, annars känd som Bt. När fjärilslarver äter blad belagda med Bt, en bakterie hittades i jord, de sluta mata och dör inom några dagar. BT är den rekommenderade metoden för kontroll av dessa skadedjur eftersom det inte är giftigt för människor, djur eller nyttiga insekter. Andra effektiva insektsmedel inkluderar spinosad och pyrethrin.

Harlequin buggar och loppa skalbaggar

Harlequin buggar och andra stink bugs är små skalbaggar med en sköld-formade buken. De suger saft från kål och andra cole växter, orsakar på växter som vissnar och dör. Hand plocka dem eller behandla dem med ett kraftfullt bekämpningsmedel, som permetrin eller bifentrin. Flea skalbaggar är små, hoppning insekter att äter genom bladen, att göra små hagel hål. I tillräckligt stora mängder avlöva de snabbt kål växter. Behandla dem som du skulle harlequin buggar.

Överväganden

Förutom att använda bekämpningsmedel för att styra kål skadedjur, kan ordentlig kulturella sedvänjor också minimera insekt infestationer. Ta bort växtrester och ogräs på hösten så att insekter inte behöver en plats att övervintrar i trädgården. Odla jorden på samma gång att förstöra övervintring insekter. Rotera kål så det inte växer på samma ställe varje år. För trädgårdsmästare intresserad av ekologisk trädgårdsskötsel är eliminera särskilt besvärande grödor ibland den enklaste lösningen.