Vad kommer att rensa bränt smör ur en ugn?

Vad kommer att rensa bränt smör ur en ugn?

Under matlagning och bakning är det inte ovanligt att mat stänker inträffa inne i ugnen. När detta händer, kommer de höga temperaturerna snabbt laga stänker---såsom smör--- och bränna dem på ugnen väggar, tak och golv. Lyckligtvis, olika billiga och vanliga rengöring husgeråd tar bort bränt smör från ugnen.

Ammoniak

Vanligt förekommande i glas städare, är ammoniak en mångsidig vätska som kan rengöra olika hushållsartiklar, inbegripet apparater som ugnar och spisar. Häll klar, nonsudsy ammoniak i en skål, ställ den på en plåt och placera den inuti smutsiga ugnen. Stäng dörren och lämna den ammoniak som sitter i ugnen över natten. Den rök som naturligt produceras av ammoniak kommer att lossa det brända smöret---samt andra bakat-på sot---från insidan av ugnen. Fukta en ren svamp i kallt vatten och torka det bränt smöret från ugnen väggarna. Endast använda denna metod i en elektrisk ugn eller en gasugn som har gasen stängs av på huvudsakligt.

Bakpulver

Bakpulver är en vanlig ingrediens i olika recept, och den har en naturligt slipande natur som kommer att hjälpa skrubba bränt smör av ugnen medan deodorizing någon otrevlig odors matlagning instängd i ugnen. Häll lika delar varmt vatten och bakpulver i en plastbehållare. Blanda soda och vatten med en sked i flera sekunder. Doppa en nylon skrubber i lösningen och börja skrubba bränt smör från ugnen väggarna. När du har rengjort insidan av ugnen, torka av ytan med fuktiga att ta bort rester.

Vinäger

Skär genom tuffa-att ta bort fett och smuts, kommer vit vinäger naturligt rengöra insidan av ugnen utan starka kemikalier. Dessutom eliminerar vinäger lukter från olika ytor, inklusive de instängd i en ugn. Fyll en sprayflaska med vit vinäger och frikostigt dimma brända smöret. Låt den vinäger blöt i flera minuter medan du värma upp en ren, fuktig svamp i mikron i 20 sekunder. Ta bort smöret, samt andra fastnat på sot, med uppvärmda svampen. Skölj svampen rengöra när det blir smutsigt, värma den och fortsätta skura tills ugnen är ren.

Citronsaft

Citronsaft har en frisk, citrus doft, en syrlig karaktär som kommer att hjälpa lös Baka ihop-på mat från spisar och ugnar. Häll lika delar varmt vatten och citronsaft i en ren sprayflaska. Du kan skaffa citronsaft genom antingen klämma hela citroner eller köpa juice separat i avsnittet produkter i en livsmedelsbutik. Spruta citron juice blandning direkt på smöret. Låt saften på smöret i 10 minuter. Detta kommer att ge det tillräckligt med tid för att lossa det brända smöret från ytan. Torka på insidan av ugnen ren med flera pappershanddukar. Upprepa processen tills du har tagit bort alla spår av smöret.