Vad kan jag plantera i min utomhus krukor nu när det är varmt?

Vad kan jag plantera i min utomhus krukor nu när det är varmt?

Trädgårdsskötsel i krukor lägger färg och intresse till uteplatser, däck och ekandet. Det är ett alternativ för dem som inte har ett stort landskap för plantering. När vädret blir varm, tål många cool-säsong annueller och grönsaker inte värmen. Lyckligtvis, trädgårdsmästare har en mängd olika alternativ i växter som tål värme och krukor också. Dessa växter är väl anpassade till heta villkor med lite underhåll.

Palms

Palmer, som är subtropiska och tropiska områden, är väl anpassade för att växa i varma förhållanden och kommer att växa bra inne i lämpligt stora krukor i många säsonger. Container storlek palms lägga till en tropisk estetiska någonstans de placeras i landskapet. Chamaedorea (Chamaedorea) är väl lämpad för krukväxter tillväxt. Handflatan är multi-trunked med bambu-liknande bladverk. Den växer långsamt och föredrar delvis skuggig till skuggiga förhållanden. Areca (Dypsis lutescens) är en smidig, multi-trunked palm. Den har fjäder-liknande bladverk och en hög tolerans mot torka. Det tål soliga till skuggiga förhållanden. Smal lady palm (Rhapis humilis) har tunna, flera stammar och växer bra i krukor. Bladverket är fan-like och det växer också bra i halvskugga till skuggiga förhållanden.

Perenner

Det finns sorter av perenner som är anpassade till växer inuti krukor i varma förhållanden. Många är frost-känsliga, så de kräver vinterskydd. Perenner lägga till många säsonger värde av tillväxt och färg, om god vård. Croton (Codiaeum variegatum) har färgglada blad. De många sorter har olika storlek och mångfärgade bladverk. Grupp bambu (Bambusa) sorter tål full sol till delvis skuggiga förhållanden. Aloe växer väl inuti krukor och är salt och torka. Denna värme älskare växer i full till delvis soligt villkor.

Blommande ettåriga

Varm-säsong, blommande ettåriga är färgglad tillägg till liggande områden när den odlas i krukor. I varma, frostfritt regioner i USA, kan de även fungera som perenner. Trädgårdsmästare har en uppsjö av val i växter som föredrar växer i varma förhållanden. Vinca (Catharanthus roseus), även kallad periwinkle, föredrar full till partiell sol och har en hög tolerans mot torka. Periwinkle växter blommar året om i färgerna rosa, vitt, lila. Gazania (Gazania spp.), även kallad skatt blomma, producerar pinwheel-liknande blommor på sommaren. Blom är fasta eller kommer i en blandning av gult, rött och orange. Plantorna föredrar full sol och har en hög torka tolerans. Femuddingssläktet (Femuddingssläktet lanceolata) blommar på sommaren i färgerna rosa, röd, lila och vit, och lockar fjärilar.

Varm-säsong grönsaker

Om du vill odla något annat än varm-säsong, dekorativa växter, prova växande varm-säsong grönsaker inne i krukor. Dessa sorter föredrar varma förhållanden och är väl anpassade till krukväxter tillväxt. Trädgårdsmästare har sedan nytta av växande mat gröda på uteplatsen. Äggplantor har en mängd olika sorter och är lämpliga för krukväxter tillväxt. Beroende på sorten sker skörd i någonstans från 90 till 110 dagar. Peppers växer bäst i varmt väder. Det finns många sorter att välja mellan att klara sig bra i krukor. Beroende på Art paprikorna skördas i 80 till 100 dagar. Tomater växer också bra i krukor vid varmt väder. Sorter är många och skörd sker i 90 till 110 dagar.