Vad kan jag göra om taket sprickbildning ovanför duschen?

Badrum uppleva fuktig och fuktig villkoren regelbundet. Ofta är dessa områden inte ventileras som de borde vara, ges konstant ackumulering av fukt i luften från rinnande vatten från duschar, badkar och blandare. Villaägare har ett antal reparationsalternativ när man överväger att göra om taket sprickor ovanför duschen och i andra delar av badrummet.

Orsakerna till sprickor

Sprickor kan utvecklas i tak på ett antal villkor. Normala reglerandet av hem, till exempel kan ge sprickor i tak i något område, men badrummen är särskilt mottagliga för taket sprickor, eftersom ständig närvaro av fukt kan mjuka upp gips runt VVS fixtures och komponenter. Vikt laster ovanför badrum dusch kan öka denna tendens att spricka. När husägare märker sprickor i taket i duschen, bör de inspekterar vattenanslutningar noggrant för att säkerställa att läckande rör inte är bidrar till problemet. Reparera eventuella små VVS problem eller ring en VVS entreprenör för att förhindra ytterligare skador.

Reparera små sprickor

Liten eller hårfästet sprickor i gips är Lättlagat med gips sammansatt och av hög kvalitet, mögel-resistent primer och färg. Ta bort eventuella fjällning eller flisning färg med en skrapa, sedan noggrant fylla sprickan med drywall förening, jämna ut området till samma nivå som omgivande taket. Kan föreningen att torka i två till tre timmar. Slipa med 100 slippapper för att göra det så lika som möjligt. Sedan bestryka det reparerade området med primer och låt det torka. Slutligen, måla området med en tak täckfärg och låt det torka ordentligt innan du använder duschen.

Reparera större sprickor

Stora sprickor kräver en grundligare rengöring av löst material för att ge en bra yta för att hålla reparation förening. Gräva ut lösa bitar av gips och damm. Gäller det sammansatta, trycka den in i spruckna ytan för att avlägsna luftfickor och bildar en fast reparation. Nivå en förening med en skrapning verktyg och låt det torka över natten. Sand på områdesnivå. sedan tillämpa drywall tape till spricka och täcka området med ett sista lager av gips sammansatt. Slipa med 150-slippapper och applicera primer. Tillåta att primern torka grundligt, och tillämpa topplack färg.

Att förhindra badrum tak sprickor

Öppna fönstret efter dusch eller bad kan hjälpa till att ventilera några av fukt ackumulering i badrummet. Om ditt badrum har ett fönster, installera en fläkt som ventiler till en yttervägg. Det är också bra att lämna badrum dörrar öppna efter med dusch eller badkar så att frisk luft i och fuktig luft ut.