Vad kan du rengöra din madrass med efter din vatten raster?

Vad kan du rengöra din madrass med efter din vatten raster?

Flesta kvinnor förlorar sin säck med vatten efter arbete är redan i full gång, men ibland kan en kvinnas vatten kommer att bryta med en Forsa i början av förlossningen. Fostervatten är oftast ganska enkelt att rensa upp och lämnar inte en fläck.

Att ta bort fläcken

Det första steget i att ta bort fläcken blotting upp eventuella överskott fostervatten, om det redan inte har torkat. Applicera en liten mängd av mild flytande tvättmedel utspätt i kallt vatten på fläcken med en trasa. Blot madrassen försiktigt, men inte gnugga det. Fostervatten är en protein fläck, så behandla den som du skulle blod eller urin.

Ta bort lukt

Fostervatten är allmänt färglös och luktfri, om inte Mekonium, som är barnets avföring, var närvarande. Om en lukt kvarstår, prova bakpulver eller en enzymatisk renare som bryter ner fläckar och lukt. Produkter utformade för att ta bort sällskapsdjur fläckar är oftast enzymatisk städare.

Lufttorka

Ta madrassen utanför, om möjligt, för att luften ut på en klar och solig dag. Annars öppnar windows eller kör ett fan för att öka ventilationen.