Vad kan användas för att lukt när schamponering en matta?

Vad kan användas för att lukt när schamponering en matta?

Dina mattor är både funktionella och estetiskt tilltalande, men den kan bli extremt smutsig och så småningom lukta illa på grund av alla oljor och skräp fastnar i fibrerna. Således måste den tillfälliga schamponering för att förhindra det från att bli en lukt tåg vraket. Det är möjligt att komplettera schampo med andra produkter för att minska lukt styrka.

Parfymer

Vissa tillsatser som schampo är främst parfymer som enda mask lukt, men faktiskt eliminera inte orsaken. Ännu värre, vissa av dessa produkter (särskilt vätskor) lämnar en fet rester som kan locka ännu mer sot. Din bästa insats är ett schampo produkt med antimikrobiella medel.

Schampo typ

Varje matta schampo har en annan kemisk sammansättning och varje fungerar annorlunda. Till exempel torr skum schampo kapslar in smuts eftersom det torkar, så du kan sedan dammsuger bort smutsen med torkade skummet. Flytande schampo arbete som vanlig tvål eller schampo. Läs etiketterna och se till att du köper en tillsats verkligen förenlig med ditt schampo.

Hemgjord rättsmedel

De enklaste och vanligaste tillägg till matta schampo är hemgjord rättsmedel som bakpulver, vinäger, peroxid och club soda. De är bra eftersom de faktiskt döda lukt-orsakar bakterier. Du kan kombinera några av dessa objekt att göra en hemmagjord schampo. Dessutom kan du stänka någon torr produkt på mattan innan schamponering, ledighet för några minuter, vakuum, sedan schampo som vanligt. Du kan också ta torra blandningar av väldoftande växter som lavendel och kryddnejlika och blanda dem med schampo vatten eller tillämpas direkt på mattan; dock kommer detta verkligen inte att döda bakterier.

Effektivitet

Mattan schampo och luktborttagningsmedel kan inte vanligtvis tränga in till botten av mattan. Detta innebär att oavsett agent som du använder kan endast bli effektiv för matta ytan. Det kommer inte att ta bort lukter djupt i mattan och dess fodrar.

Oljor

Många webbplatser och tillverkare annonsera med väldoftande oljor med mattan schampo eller för allmänna mattan deodorizing. Till varje pris undvika dessa produkter. Doften bleknar snabbt och du är kvar med lite mer än en fet rester. Som oljan åldrar, mattor ser mer missfärgade och sedan drar till sig smuts.

Kostnaden

Produkter som fungerar med mattan schampo för att eliminera lukter finns på praktiskt taget alla varuhus, samt på webbplatser. Kostnaden varierar från mindre än en dollar för vissa bakpulver till över $35 för en proffsig deodorizing schampo.