Vad jag ska måla en Metal skorstenen med

Det finns flera typer av färg på marknaden. Dessa färger inkluderar latex, akryl latex, oljebaserad, lack, epoxi och hög värme. Dessa typer av färger finns även i yttre och inre formler. Detta kan visa sig vara förvirrande för den genomsnittliga homeowner. Den mest effektiva färgen för din metall skorsten är en som är beräknat för hög värme.

Beredning

Kontrollera din skorsten för alla områden av rostande metall. Rost kommer inte hålla färg effektivt och kommer i slutändan push din nya avsluta. Använda en pad stålull och sand alla rostiga områden. Efter du har slipat rost, Använd en fuktig trasa för att torka bort rester från slipning. Grundligt ren av alla damm och skräp från metal skorstenen.

Aerosol

Hög värme färg kan köpas i en aerosol spray kan. Skydda bältros runt skorstenen med målarens papper och målartejp. Detta kommer att hålla över spray från beläggning din bältros. Använd en kontinuerlig rörelse medan du använder Aerosolspray; hålla kan på ett ställe för länge kommer att resultera i kör och bottnar i din färg.

Pensla på

Hög värme färger kan också köpas i flytande form som du kan borsta på istället för att spraya en aerosol. Med en pensel-på paint kommer att eliminera behovet av målarens papper och band. Bara använda en standard pensel och tillämpas i ljus även stroke. Försök inte att tillämpa alltför mycket på en gång. Du kan alltid använda ett andra skikt.

Primer

Välja en hög värme färg som är beräknat för mer än 250 grader F. Denna färg är självsugande, så det finns ingen anledning för dig att prime först. Hög värme färger som är klassade för mindre än 250 grader F har primers tillgängliga baserat på Temperaturgränserna för den metall som du målar. Det är bäst att använda en färg som fått betyg i minst 250 grader F för en metall skorsten.