Vad gräs växer i mörka gröna klumpar?

Vad gräs växer i mörka gröna klumpar?

Mörkgrön, grupp gräs lägga färg, textur och rörelse till landskapet. Prydnadsgräs både erbjuder mångsidighet och kräver lite underhåll jämfört med många andra prydnadsväxter. När detta upprättats, många gräs kräver lite gödsling och som grupp arter växa till en maximal storlek och inte brukar sprida sig, behöver inte beskärning. Använd dessa gräs att försköna ditt landskap och bidra till att förhindra erosion och avrinning.

Fjäder gräs

Vissa arter och sorter i rör (släkte) släktet har mörkt gröna, klumpar bladverk. Stricta fjäder reed gräs (C. x acutiflora "Stricta") växer snabbt från 2 till 4 fot lång och har glänsande, mörkt bladverk. Denna fint texturerat gräs föredrar full kul att ljus skugga och väldränerad, rik jord. Den är härdig i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 4 till 9 och växer i en smala, vertikala dunge. Koreanska fjäder Reed Grass (C. brachytricha) växer i en bred dunge och når höjder till 30 inches. Denna varma årstiden gräs har mörka, övergripande lövverk och ger rosa höst plymer. Den föredrar halvskugga och fuktig jord och är härdig i zon 5 och 9.

Tuftade hår gräs

Flera typer av tuftade hår gräs (Deschampsia caespitosa) har mörkt gröna, klumpar bladverk. Tuftade hår gräs är härdig i USDA zon 4-9 och växer till 3 fot lång. Den trivs i fuktig jord men tål torka. Har bra, upprätt bladverk och ger luftiga grön och gul blomställningar i slutet av sommaren. Schottland sort, kallas även skotska tuftade hår gräs, har mycket fina, mörkt gröna blad och växer från 2 till 3 fot lång. Det blommar med ljust gröna blomställningar. Goldschleier eller guld slöja sorten har mörka, fina blad och är härdig i zon 4 till 7. Denna grupp gräs växer från 1 till 2 fot lång och blommar med gula blomställningar genom en stor del av sommaren till hösten.

Övergripande

Vissa gräs växer i övergripande eller ens gråt klumpar. Dessa gräs tenderar att ha en bredare spridning än vertikalt växande arter, vilket gör dem bra val för erosionsskydd eller marktäckare. Gråt kärlek gräs (Eragrostis curvula) är härdig i USDA zon 7-9 och växer till 3 fot lång och bred. Denna grupp gräs har fina, tråd-liknande blad och växer i gråt högar. Den producerar ljus lila och grå blomställningar i midsommar. Gråtande kärlek gräs växer bra i en rad olika jordar, från lera till sand, och föredrar full sol. Prairie marskgräset (Spartina pectinata) är härdig i zon 4-9 och växer från 4 till 6 fot lång. Detta medium att grovt texturerat gräs växer i stora, övergripande klumpar av mörkt gröna, glänsande bladverk. Det sprider sig snabbt och producerar upprättstående blomställningar. Prairie marskgräset trivs i sol till lätt skugga och tål olika jordar, inklusive koksaltlösning.

Upprätt

Några djupa-grönt gräs växer i en vertikal form. Dessa upprätt arter göra bra val för screening eller kantning. Shenandoah switch grass (Panicum virgatum "Shenandoah") har mörka bladen kantad med lila. Denna sorten växer från 2 till 3 fot lång och producerar röd till rosa blomställningar. Den har medium-texturerat blad och växer i en upprätt dunge. Switch gräs är härdig i USDA zon 5-9 och föredrar sol till halvskugga och fuktig till torr jord. Gulf muhly (Muhlenbergia kapillärerna) har mörkgröna, glänsande blad. Den växer i upprätt klumpar till 3 fot hög och blommar med rosa, röda, lila och grå blomställningar att mogna till en ljus beige nyans. Gulf muhly föredrar full sol till lätt skugga och väldränerad sandjord. Denna torka-toleranta gräs är härdig i zon 6 till 9.