Vad göra när mina tomatplantor inte växer tomater

Vad göra när mina tomatplantor inte växer tomater

Tomater är en enkel anläggning att vårda, vilket gör dem tilltalande att även nybörjare trädgårdsmästare. När grundläggande växande krav, ska växter lyckas med minimal intervention. Om växt tillväxt problem inträffar, men-- och utan uppenbar hjälp av sjukdom eller pest angrepp--flera grundläggande frågor bör behandlas som kan åtgärda problemet och återställa växterna till god hälsa.

Avståndet

Tomatplantor kan växa ganska lång och behöver ett stort rotsystem att stödja deras höjd. Avstånd av minst 18 inches mellan växter rekommenderas, och om trädgården rymmer det, ett avstånd på tre fötter möjliggör ännu bättre tillväxt. Dessutom behöver växter luftcirkulation för photosynthesis; plantera tomater för nära förbjuder denna process. Flytta växter glesare inom dessa rekommendationer att uppmuntra friska roten förlängning och plantera tillväxt.

Vatten

Tomatplantor behöver 1 till 2 inches av vatten varje vecka. Om tomater i en behållare, kommer de att kräva dagliga tillämpningar av vatten. Jorden bör blötläggas helt under vattning eller ett svagt rotsystem kommer att utvecklas, vilket kommer att förbjuda friska växters tillväxt. Mulching runt tomater kommer sakta avdunstning och hjälpa till att bevara fukt.

Gödselmedel

Tomater behöver en balanserad gödsel som erbjuder lika delar--som en 10-10-10 blandning--av kväve, fosfor och kalium. Gräsmatta gödselmedel bör inte användas; Leta efter en gödselmedel särskilt utformade för tomater. Gödselmedel bör läggas till i jorden vid plantering för att initial tillväxt och hälsa av växten, och sedan applicera en liten mängd varje sju till tio dagar, arbetar det i den övre tum av jorden runt anläggningen utan att röra botten. Undvik att placera gödselmedel på bladen, samt--kontakt med gödselmedlet kan "bränna" anläggningen. Om du använder kompost i stället, skyffla några runt basen av anläggningen varje vecka i stället för kommersiella gödningsmedel.

Ogräs

Ogräset tävlar om vatten och jord näringsämnen samt harbor skadedjur och bära sjukdomar. Jorden bör vara hoed runt tomatplantor hålla det löst, så att för att lätt dra av alla ogräs som utvecklas. En 2-tums lager av kompostmaterial--till exempel halm, glas gräsklipp, kompost eller hö--kommer också motverka ogräs, spara trädgårdsmästare tid och ansträngning av ständiga ogräsrensning.