Vad göra när ett tak läcker på naglarna

Vad göra när ett tak läcker på naglarna

Det kan vara frustrerande att ha en läckande tak. Om du anser att ditt tak läcker på en spik, är det lätt att fixa. I det här fallet att hitta läckan är den svåraste delen av jobbet.

Att hitta läckan

Det finns några sätt att hitta källan till läckan tak. Om du kan gå in i din vind när det regnar, se till att se där vattnet har sitt ursprung. Göra en markering bredvid denna plats. Efter regnet slutar, kommer du komma tillbaka och infoga en spik, isen plocka eller kabel hängare att identifiera läckande plats.

Om du vill se ut även om det inte regnar, är det bäst att ha lite hjälp. Gå in på vinden medan en annan person använder en slang på taket. Du bör då kunna se varifrån vattnet kommer inuti taket. Du kan också se vissa solljus vilket tyder på ett hål. Använd en lång spik, tråd hängare eller Ishacka för att sticka upp genom taket var hålet är. Se till att din vän ser markör - detta kommer att spara en massa tid söka när du är på taket.

Om fastställande av läckan

När du har hittat läckan är det dags att få på taket. Om nageln lyfts, peka på den tillbaka ner. Spridda Tripolymer tätningsmedel över nageln och hålet du skapade samtidigt märkning plats. Du kan sprida fogmassa med en paint pinne eller några andra disponibla minne. Tätningsmedlet är rinnande och fyller i alla hål. Det är också tydligt, så det worksto reparera hål på alla tak utan att vara märkbar.

Vänta några dagar och testa plats i ditt tak med vatten för att se till att läckan är verkligen fast. Detta är en permanent fix. Det bör inte vara en anledning att kalla en takläggare om du får hål fyllda med tätningsmedel.

Var försiktig

Var alltid försiktig när klättring på ett tak. Om du inte kan säkert få till ditt tak eller inte har rätt utrustning för att komma dit, är det bäst att ringa en takläggare. Ibland är det bättre att ringa en professionell och spendera lite extra pengar än att riskera liv och lem.