Vad göra med torktumlare Lint

Vad göra med torktumlare Lint

Tömma ludd låda eller skärmen är en grundläggande del av gör tvätt. Om du är som de flesta människor, kasta du antagligen bara ludd. Om du gör en massa tvätt, kan man ibland undra om det är inte lite slöseri. Trots allt kan sånt fluffig grå verkligen stapla upp. Om det är du, ta hjärta att veta du kan göra massor av saker med torktumlare lint.

Starta en brand

En av farorna med torktumlare lint är det faktum att det kan börja brinna så lätt, som är den främsta anledningen varför du bör tömma ludd fälla ofta. Men detta samma kännetecken för lint kan också komma till hands när du vill starta en eld, som på en regnig camping resa eller i din spis hemma. Grejer en tuss av ludd i varje avsnitt av en äggkartong. Verkligen packa det i det tätt, och häll smält stearin över ludd. En gång vaxet torkar, kan du bryta av varje enskilt avsnitt att använda som en brand starter. Det kommer ljus enkelt och snabbt.

Underhålla dina barn

Ludd är en användbar och billig ersättning för lera. Säker och mjuk, kan det formas i olika typer av former, från enkla runda bollar till pälsdjur. Blanda 3 koppar packade torktumlare lint med 2 koppar varmt vatten, 1 kopp mjöl och 1 tsk vegetabilisk olja. Lägg blandningen i en skål, och försiktigt värma den över spisen tills den blir smidig. Sprida ut för att torka på bakplåtspapper. När det är torrt, börja skulptera.

Hjälpa djur

Torktumlare lint, med sin mjuka, fluffiga konsistens, är det idealisk häckande materialet. Det är också mycket billigare än att köpa häckande material på lokala djuraffären. Marsvin, hamstrar och andra hålhäckande djur kommer att älska att använda hårtork lint placeras i sina burar. Eller som det anges på trädgrenar under våren för fåglar att använda för sina bon.

Hjälpa växter

Mulching skyddar växter från kylan och kväver ogräs tillväxt. Lint fungerar bra som en marktäckning och även kan komposteras. En hel del lint skulle behöva kompost en trädgård, men du kan använda den framgångsrikt som en kompost runt utomhus container växter. Observera att om du bor i ett mycket regnigt eller fuktigt klimat, kompostmaterial kan börja mögel, så att detta sker bäst i torrare klimat.

Saker hantverk

Om du gillar att sy, är chansen du har använt vadd för att fylla dina täcken, uppstoppade djur och andra projekt. Lint kan användas i stället för vadd. Det är bara så mjuk, och bäst av allt, det är gratis.