Vad göra med en ruttnade Palm trädstam

Vad göra med en ruttnade Palm trädstam

Ett blixtnedslag, orkanen-vindar, ålderdom eller en försvagande sjukdom döda en Palm. När lummiga trädkronorna är halshuggna, är palm dömd för att dö, eftersom ingen ny växande tips skapas och växten svälter ihjäl. Palms är inte sann träd, som deras stam saknar trä. Istället en palm stam är fibrösa och ruttnar snabbare än gör en trädstam.

Störta

Palms med sina lummiga Skärmtak saknas och telefon polelike stammen kvar bör fällas. Om stammen redan ruttnande, tunga stammen blir instabilt och kan störta på egendom eller förbipasserande. Skära ner den ruttnande palmen eliminerar den omedelbar säkerhetsrisken. I ett naturområde, kan lämnar en stubbe vara lämpligt, men i en trädgård eller hårt belastade trädgård eller gräsmatta miljö, skära ruttnade palm stammen jäms med marken. Fastighetsägare kan mala ut stubben, att skapa en smidig område som inte kommer att orsaka en snubbelrisk.

Förebygga sjukdomar

En ruttnande palm stam visar olika mikroorganismer eller svamp patogener ruttnande döda växt vävnader. Talrika växtsjukdomar finns i handflatorna. Om vet inte vad dödade palm, inte hålla det runt. Ganoderma rumpa röta och lethal gulfärgning är två allvarliga palm sjukdomar. Om antingen sjukdomen kvarstår i den döda palm ruttnande vävnader kan sjukdomen infektera andra växter, särskilt i närheten palmer.

Borttagning

Relativt snabb nedbrytning av en palm stam gör det inte ett användbart, rustika trädgård bänk eller pittoreska landskap accent. Det kan inte vara ristade i intressanta skulpturer, som massivt trä träd. Tillsammans med sjukdomen frågor, är det bäst att fysiskt ta bort en ruttnade palm stam från din egendom. Om du är säker på att ingen sjukdom finns i ruttnande palm, dra den till ett mindre använda hörn av din trädgård att bryta ner. Dock om du har andra palmer i trädgården och har sjukdomen, betala för att få stora, tunga stammen tagit till deponi eller avlägsna skräp fältet.

Tips

Använd inte något skräp från ruttnande palmer som trädgård kompost. Kompostmaterial kan innehålla sjukdomar som förökar sig i ditt landskap angriper andra palmerna i trädgården. Kasta skräp i deponin. Grundligt sterilisering skärblad med isopropylalkohol, förhindrar väteperoxid eller blekmedel lösning att sjukdomen sprids. Ostädiga sågblad och kedjor sprider sjukdomar till nya landskap och växter, eftersom de skär i färsk växt vävnader.