Vad göra åt en fast kedjan på en takfläkt

Vad göra åt en fast kedjan på en takfläkt

Om en pull kedja på takfläkt blir fast eller trasig, är ersätta den oftast det bästa alternativet. Byte kan ske på bara några enkla steg.

Removie dra kedja bostäder

Första göra säker befogenhet att fläkten är avstängd, genom att skära av makt på kretsbrytaren. Nästa, ta en skruvmejsel och ta bort inhysa av fläkten. Skruvar för bostäder kan placeras på botten av den gemensamma jordbrukspolitiken eller på sidan. Ta bort handtag kedjar genom att skruva loss den mässing finial på utsidan av huset.

Ta bort det gamla handtag kedjan

Anteckna noga hur ledningarna är kopplade till det handtag kedjan. Kedjan själv bör märkas L-1-2-3 eller A-B-C-D, och ledningarna bör vanligen vara olika färger, men om detta inte är fallet, är det en bra idé att markera båda trådarna och dra kedjan.

Ta bort trådarna från pullchain, som fästas av wire nötter, som måste tas bort först. Dock i många fans, ledningar sätts direkt in i det handtag kedjan och kan tas bort genom att infoga en liten platt-head skruvmejsel i kortplatsen bredvid varje tråd och dra försiktigt.

Sätt tillbaka den nya kedjan

Sätt varje tråd av det nya ersättare handtag kedjan i switch inhysa, sätter tillbaka till rätt inställning. Se till att byta kablarna precis som de var på den gamla handtag kedjan. Ersätta finial och byta bostäder cap. Tillbaka makten till fläkten och testa för att se till att det fungerar korrekt.