Vad gör torra löv efter plantering en rosenbuske betyder?

Vad gör torra löv efter plantering en rosenbuske betyder?

Torra löv ses ofta på nyligen transplanterade rosenbuskar. Även relativt vanligt, vissna är blad ett tecken på att något inte är rätt med din nya rosenbuske. Du måste vidta åtgärder. Här är några av orsakerna till torra löv och vad du kan göra om det.

Skadade Feeder rötter

Förekomsten av torra löv på din nyplanterade rosenbuskar kan tyda på att du har förlorat eller skadat feeder rötter. Feeder rötter är små, ömtåliga rötter på en ros som faktiskt samlar de flesta av vatten och näringsämnen som ger näring åt bladen, käppar och blommor av rosenbuske. Om du inte har redan skurit ner Rosen med hälften från sin före transplantationen storlek, göra det snabbt. Du kommer att behöva kompensera för saknade feeder rötterna tills nya etablerar sig i ca två månader. Vatten dagligen och hålla jorden fuktig men inte blöt. Inte gödsla, eftersom bush inte kan absorbera den tills feeder rötterna kommer tillbaka.

Transplantera chock

Om du har varit försiktig med att bevara feeder rötterna, kan du fortfarande få några vissnande blad, särskilt runt kanterna, på grund av transplantation chock. För att kompensera, skydda käppar från förlusten av fukt tills rötterna är etablerade i sina nya hem. Spraya på käppar med en anti-transpirant lösning, en kommersiell produkt tillgänglig på din barnkammare som hjälper till att hålla fukt avdunstning från käppar. Om feeder rötterna inte är skadad, du kan tillämpa lite gödsel, men överdriv inte.

Överhettade rötter

Rosor som en cool, fuktiga rotsystem. För att hjälpa cool hög rötterna, en kulle av kompost runt käppar att isolera och hålla fukt runt käppar och rötter tills nya skott börjar visas i en vecka eller två. I varmt och torrt väder kan du behöva minska fukt- och förlusten av rada upp ett ark med säckväv eller skugga trasa ovan busken tills det roliga grejer upp.

Förebyggande

Du kan göra flera saker för att förhindra att bladen torkar när du planterar dina rosor. Gräv hålet innan du tar bort rosenbuske från dess behållare så att du snabbt ta bort det från dess behållare och Ställ in den direkt i hålet. Fyll hålet med vatten och låt den absorberas i den omgivande marken. Sedan snabbt plantera busken och stapla upp kompost runt rötterna.

Tålamod

Din rosenbuske kan ser hemska och förlora en massa blad efter transplantation. Inte panik. Börja ta hand om den transplanterade Rosen precis som du skulle någon annan rosenbuske. Vatten och marktäckning. Stoppa in några banan skal till kompostmaterial. Rosor sådär. Framför allt, ha tålamod. Motstå frestelsen att fippla med det. Om du behöver trimma, göra det och sedan lämna den ensam. För mesta, är vad en transplanterad ros behöver tid att återetablera sig. Motstå frestelsen att overwater. Som kommer att döda den. En transplantation lösning används enligt anvisningar tillsammans med din vanliga vattenkanna hjälp, men återigen overwater inte och alltför befrukta inte. Bara ta hand om det på samma sätt som du gör de friska rosorna bredvid det i trädgården. Det kan vara nästa odlingssäsong innan busken ser ut något, men rosor är en ganska härdiga arter. Bladen kan sloka och vissnar. Anläggningen kan se döda, men om du ger den vad den behöver och lämna den ensam för att återhämta sig, det sannolikt kommer att överleva.