Vad gör kallor symbolisera?

Vad gör kallor symbolisera?

Kallor är lampor hemma i Madagaskar, där de kommer att blomma året runt, med tanke på varma odlingsförhållanden och gott om ljus. Denna kapacitet, tillsammans med sina orörda vita spathe ovanpå en lång, graciösa stjälk, väglett utvecklingen av deras symbolik.

Historia

Romarna kraft-blommade calla lily lökar inomhus vid vintersolståndet att representera uppvaknandet av ljuset från mörkret vintern. Den falliska naturen ofta insvept i den enda, mjuk, unfurling spathe gjorde det en mycket sensuell symbol.

Bröllop och begravningar

I den andra halvan av 1700-talet introducerades kallor i USA. De blev genast populär som en bröllop blomma, som representerar den elegant skönheten till bruden och orörda vita renhet. Enligt "Berättelser i sten: A Field Guide till kyrkogården symbolik och ikonografi," är denna epok också vad som var känt som den gyllene åldern av amerikanska kyrkogårdar. Symboliken som en bröllop blomma snabbt översatt till begravnings traditioner och konstverk att symbolisera äktenskap och elegans.

Konst och filosofi

Tack vare den sexuella tolkningen av calla lily föreslås av Sigmund Freud, populariteten av kallor steg och deras menande skiftade. Artister som Diego Rivera och Georgia O'Keeffe med kallor framträdande plats i deras arbete. Enligt "Georgia O'Keeffe och Calla Lily i amerikansk konst, 1860-1940," Georgia O'Keeffe konstant och fokuserad renderingar av kallor förstärkt sensuell feminina symboliken i blomma och löntagare henne titeln "the lady of liljor."