Vad gör gula taket fläckar?

Vad gör gula taket fläckar?

Gula taket fläckar kan vara fula, teckning ögat från din inredning. Fläckarna kan också tjäna som en ledtråd till ett större underliggande problem. Avgöra vilken typ av färg du har så du vet om det kan orsaka potentiella hälsorisker och det bästa sättet att rengöra eller maskera fläcken.

Vattenskador

Vattenskador lämnar vanligtvis en gul-brun fläck i taket i en något rund form med en mörkare yttre ring. Läckande tak, bruten VVS-rör en Överströmmande badkar, handfat eller en dusch från en högre nivå kan orsaka vattenskador. Ignorera den skada eller långvarig läckage kan leda till andra frågor, såsom mögel. Överflödigt vatten kan också förstöra själva taket och orsaka färgen skala eller rullas ihop.

Mögel

Det finns många typer av mögel som finns i olika färger, inklusive gula. Mögel kan se ut som fläckar, förutom det har normalt en otydlig eller läderartade utseende på nära håll. Det växer på trä- och pappersindustrin material när tillräckligt fukt är närvarande. Om du upptäcker mögel på ditt tak, finns det sannolikt en bakomliggande orsak som du bör ta för att förhindra mer mögel från att växa, eftersom det kan orsaka hälsoproblem.

Rök

Exponering för nikotin rök kommer att lämna en gul fläck i taket. Rök fläckar vanligtvis är olika från mögel eller vatten fläckar och har inte oftast mörkare yttre ring. Om du försöker torka rökiga fläcken det sannolikt kommer att sprida sig, särskilt om askan är lös. Fläckarna kommer att bli svart eller grå om utsätts för låga på grund av sotet ansluter sig till taket.

Sanering och reparation

Målning över en gul fläck är en tillfällig fix i bästa. Vattenfläckar visas igen om den ursprungliga orsaken inte är behandlade. Ersätta faktiska drywall på ditt tak kan vara nödvändigt när gips är full med mögel eller instabila på grund av långvarig vatten exponering. Ta bort alla mögel med en ren trasa eller svamp och kasta bort. Borsta en rök fläck för att få alla lös askan och smuts av taket och tvätta taket innan du försöker täcka upp. Använda en fläck blockerare eller sealer innan målning att förhindra att fläcken blödning genom den nya färgen. Du kan behöva måla om hela taket om du är osäker på vilken färg som taket är.