Vad gör du med Paperwhite blomsterlökar efter de har blommat?

Vad gör du med Paperwhite blomsterlökar efter de har blommat?

Lättast att tvinga alla våren blommande lökar, paperwhite narcisser (Narcissus papyraceus) behöver inte en skrämmande period blomma inomhus under lågsäsong. De kan även vara tvungna att blomma inomhus i vanligt vatten. En kruka med paperwhites är nog att parfym ett stort rum.

Vård för bladverk

Ta bort blommorna när de blekna. Hålla potten av lökar i starkt ljus och vatten som behövs för att hålla jorden fuktig men inte blöt tills bladen dör ner naturligt.

Anläggning utomhus

Plantera paperwhite lampor utomhus efter att bladen har dött ner, även om de kan ta upp till tre år att blomma igen utomhus. Paperwhite narcissus lökar är bara härdiga i US Department of Agriculture härdighet zoner 8 till 11 och kommer inte att överleva vintern i mer nordliga zoner.

Ignorera

Kasta bort dem eller lägga i komposten högen. Eftersom de är ömma lampor hemma i det milda klimatet i Medelhavsområdet, kan inte paperwhites planteras utomhus norr om USDA härdighet zon 8. Efter de har varit tvungna att blomma under lågsäsong, lökar för utarmade energi tvingas igen och kastas bäst.