Vad gör du med kalkavlagringar på dina VVS-rör?

Vad gör du med kalkavlagringar på dina VVS-rör?

Hårt vatten innehåller en hög nivå av mineraler som kalcium. Hårda kalcium vatten förekommer naturligt i vissa regioner och är ofarliga för din hälsa. Men när detta vatten torkar i dina rör lämnar det bakom kalkavlagringar som kan bygga upp och så småningom hindra flödet av vatten. Ta bort kalkavlagringar så fort du märker att din diskbänk inte är dränera ordentligt.

Mild vs. starka lösningar

Ett brett utbud av produkter, med olika styrkor, lovar att ta bort kalkavlagringar från i rören. Välj den mildaste produkten först, särskilt om kalkavlagringar är ny eller om de inte är helt blockera rör för hydraulik. Mild lösningar kommer inte att skada rören och de är inte giftiga, men de kan inte ta bort alla kalcium återstoden. Om så är fallet, Följ rengöringsvätska med en hårdare kalcium remover.

Mild lösning

Bakpulver och vinäger är naturliga rengöring lösningar som är livsmedelskvalitet och helt giftfria. Vinäger är en mild syra som kommer bubbla när det berör bakpulver och tar bort basisk kalcium uppbyggd. För att använda dem, häll ½ kopp bakpulver och sedan 2 koppar vit vinäger i avloppet. Låt lösningen bubblan i fem minuter innan du kör varmt vatten i avloppet i 30 sekunder. Avsluta med rinnande kallt vatten i avloppet att spola allt ut. Upprepa denna process tills kalcium täppa är borta.

Stark lösning

Starka kemiska rengöringsmedel innehåller starka syror som fosforsyra, saltsyra eller oxalsyra syror. Dessa kommer snabbt och effektivt lösa upp kalkavlagringar, men de är giftiga. Som sådan, alltid förvara dem från barn eller husdjur och hålla både från området medan du arbetar. Beroende på lösningen bränner Använd handskar och skyddsglasögon så att du inte huden eller ögonen. Fungerar alltid i ett väl ventilerat utrymme när hälla lösningen i avloppet och kontrollera lösningen så att den brukar skada din VVS rörmaterial.

Förebyggande

Hindra kalcium från att bygga i din VVS-rör genom att installera en AVHÄRDARE i ditt hem. Dessa maskiner är kopplade till ditt hem vattenförsörjning och de ta bort kemiskt överskott på kalcium och mineraler från vattnet. Detta kommer att förlänga livet på dina rör och förhindra andra hårda vatten relaterade frågor såsom tvål avskum eller lime skala.