Vad fungerar bäst att ta bort damm från betonggolv?

Vad fungerar bäst att ta bort damm från betonggolv?

Den största källan till damm i ditt hem kommer in längst ner på dina skor som du spåret utanför skräp på din mattor och golv, enligt US Environmental Protection Agency. Och medan vissa betonggolv tillverkare påstår att deras produkter inte "locka" damm, de exakt stöta bort inte det heller. Som ett resultat, rutinmässig damning och regelbundna moppning är nödvändiga för att förhindra dammansamling på betonggolv-- och ibland ytterligare åtgärder kan behövas.

Damm i golvet

Damm och smuts kvar för att samlas på golvet kommer tråkigt – och så småningom försämras – målgång, så betonggolv bör vara damm torkade dagligen, helst med en obehandlad damm mikrofibermopp, som kommer att fånga dammpartiklar alltför bra att sopas med en kvast. Att undvika spridning av damm, använda en ständig rörelse, att hålla i moppen på golvet på alla gånger i stället för damning ett avsnitt och sedan lyfta moppen i luften. Ren moppen efter varje användning för att undvika recirkulerande damm. Om du inte har en damm mop, Använd en mjuk borste kvast, eller du kan dammsuga golvet.

Fuktig mopp golvet

Damm moppning golvet kommer inte ta bort allt damm, så åtminstone en gång i veckan bör du följa med en fuktig moppning; golv som upplever mycket gångtrafik kan kräva tätare fuktig moppning. Använd kallt vatten och ett neutralt ph renare eftersom detta inte kommer tråkig ytan på golvet. Se till att moppen är fuktig-- men inte fuktig eller blötläggning våt-- och tvätta moppen efter varje användning.

Utomhus betong

För att ta bort damm på utomhus betong golv, i stället för damning och fuktiga moppning du kan skölja området med en gummislang; dock kommer du behöva torka golvet efteråt med en lövblåsare att förhindra stillastående vatten. Tryck tvätt är ett annat alternativ för att ta bort damm, men om du har sprickor i betongen, vara försiktig med att använda så mycket press att du fördjupa sprickor.

Andra överväganden

När fuktig mopping golv, inte använder pad och sticka mop alternativ som spraya vätska på golvet. Dessa lösningar innehåller lösningsmedel som kan slöa de konkreta finish. Dessutom kommer att släpper ut mattor eller mats vid ingången till betonggolv minska mängden damm spåras på dem. Och enligt den nationella redo blanda betong Association, tillämpa kemiska golvet härdare som metallisk zink, natriumsilikat eller magnesium fluosilicate till betonggolv kommer att avsevärt minska damm ackumulationer.