Vad finns i Borax?

Borax används ofta som en "grön" alternativa hushåll rensade och AVHÄRDARE. Det är också en konserverande och eldfasta agent. Borax, annars känd som natrium tetraborate decahydrate (Na2B4O7•10H2O), är tillverkad av en kombination av natrium, boron, syre och vatten. Vissa kommersiella borax är tillverkad av colemanite, kernit och tincalconite.

Historien om Borax

Enligt den DIY Network transporterades borax längs Sidenvägen, en handelsväg i det antika Kina, så tidigt som på 700-talet. Det har upptäckts i kinesiska keramiska glasyrer går tillbaka till 900-talet. Den användes också av arabiska guld och silversmeder. Boron inlåning upptäcktes i Anderna i Sydamerika på 1700-talet. Den första amerikanska boron upptäckten var i Death Valley på 1800-talet.

Vissa gemensamma använder för borax

Tvätt booster: lägga till en skopa av borax tvätten att öka ditt tvättmedel fläcken-fighting åtgärder. Se till att du läser dina kläder Skötselråd först.

Avloppsrens: Häll 1/2 kopp borax ner ett igensatt avlopp, sedan långsamt lägga 2 koppar kokande vatten. Låt det sitta i 15 minuter och sedan spola med varmt vatten.

Badkar och badrum injekteringsbruk renare: långsamt lägga till vatten i borax att göra en tjock pasta. Applicera pastan till önskat område och Låt sitta i 15 minuter. Skrubba bort med en borste och skölj med varmt vatten.

Fläck-fri rätter: lägga till en matsked borax i din diskmaskin rengöringsmedel kopp.

Odor eliminera: blanda några borax med katt littler, eller strö det på botten av soptunnor att minska obehagliga lukter.

Var kan jag hitta borax?

Borax kan hittas i tvättmedel eller hushåll rensningen gång i livsmedelsbutiker.

Varningar

Borax är en naturligt förekommande sammansatta och säkrare än de flesta alternativ, som inte betyder att det är utan sina risker. Hålla det borta från barn. Undvik ögonkontakt och får inte förtäras borax. Om du gör, Sök läkarhjälp omedelbart. Det föreslås du bär handskar vid hantering av borax och gravida kvinnor bör undvika ämnet helt och hållet.

Populärt märke

Det mest populära märket borax är 20 Mule Borax, uppkallad efter mule vagnar som skulle transportera borax från gruvorna i Death Valley till tåget.