Vad blommande buskar har blomningar som varar längst?

Vad blommande buskar har blomningar som varar längst?

Blommande buskar med långvarig Blom nåd gården och ger buketter för hemmet. Alla blommande buskar kräver omsorg och välja buskar med utökade blommande perioder och långlivade blommor ger en bättre avkastning på trädgårdsmästarens ansträngningar. Fem buskar, hortensia, fjäril bush, hypericum, japanska spirea och blommande trollhassel, har enduring blommor och blommar under lång tid. "Trogen fem" alla fungerar som enskilda exemplar eller massangrepp i sängar och gränser.

Hortensia

Hortensior kan pågå längre än någon annan blomma. Hardy i zonerna 3-9, nästan alla kan odla dem. De flesta sorter växer till 3 fot, men vippans och snöboll typer nå 8 till 10 fot. Blommorna ser levande när grönare upp och får färg. Hortensior mogna i sin fulla glans i nyanser huvudsakligen rosa, vita eller blå, blommande under en lång tid. Lade till aluminium sulfate eller svavel blir rosa blommor blå. Snabb-release gödselmedel används i mars, maj och juli. Som de bleknar, tur hortensia blommar till en dämpad pastell och rödaktig brun eller grön nyans. Skär buketter för att torka och använda inne som eviga arrangemang. Nya hybrider erbjuder åter blommande sorter.

Butterfly Bush

Butterfly bush från Buddleia släktet blommar från juli till oktober. Med en så lång säsong är både blommorna och blommande perioden av fjäril buskar bland de längsta varaktig. Butterfly bush kallas också sommaren lila. Fjärilar och bin lockas till trädgården av sina doftande spikar i nyanser från djupt lila rosa och vit. Växer från 5 till 10 fot lång, är den visuella effekten av fjäril bush obestridlig i zonerna 6 till 9, där den är härdig. Foder med en årlig kompost eller organiskt material eller skingra en handfull långsam frisättning och balanserat gödselmedel under våren.

Hypericum

Hypericum är en annan lång blommande buske. Även känd som johannesört, Hypericum gillar sandiga jordar och full sol. Hardy i zoner 6 to10, busken har granna blommor, färgstarka blad och kluster av seedpods som florister använder för att fylla ut arrangemang. Hypericums lysande gult och guld blommor har överraskande uthållighet. Eftersom seedpods värderas lika mycket som blommor, förlänger detta effekterna i trädgården. Använda Hypericum's 3-fots väggrund form i grupper om tre eller fler växter för bästa effekt. Gödsla med en balanserad, långsam frisättning produkt i början och mitten av våren. Hardy till zon 4, Hypericum gillar väldränerad jord. När trädgården börjar träffa en låg plats i värmen i juli, kommer Hypericum stark, blommande förrän i September.

Japanska Spirea

En av charmen i varaktig blom av japanska spirea (Praktspirea japonica) är utvecklingen av blommorna från knoppar full blom. Praktspirea japonica är en mounded buske som börjar sin display i början av sommaren som knoppar färg upp, börjar blomma, då bli helt öppen. Det ser även bra när blommorna börjar vissna och brun lite. Sorterna har oftast rosa blommor och blad kan vara grön, grön och vit brokiga eller ens gyllene. Japanska spirea ser bäst planterade i grupper. Gödsla på våren innan ny tillväxt visas. De flesta japanska Spirea sorter växer 3 till 4 fot lång, men några nå 6 fot. Hardy till zon 4, de tål halvskugga och är extremt lång bodde.

Blommande trollhassel

Blommande trollhassel är oftast den tidigaste av buskarna blomma. Det blommar på vintern, vanligen i februari, men ibland så tidigt som januari. De stjärnklara klargula blommorna av kinesisk trollhassel (H. mollis) kan pågå upp till åtta veckor om vädret håller sig kall och fuktig. Kinesisk trollhassel är en långsamt växande buske med en rundad kontur som kan växa lika lång som 15 till 20 fot. Inte gödsla det första året. därefter gäller en långsam frisättning och balanserat gödselmedel tidigt på våren