Vad blomma kan du plantera mitt i sommaren & har det växa i skugga?

Vad blomma kan du plantera mitt i sommaren & har det växa i skugga?

Även om allmänt odlas som annueller, impatiens (Impatiens Lisa) perenner i deras infödda Afrika och därför är fastprogrammerade att hålla växer och blommar så länge utomhustemperaturer tillåter. De är också mest populära sängkläder anläggningen säljs i USA, enligt webbplatsen Iowa State University förlängning. Detta gör dem allmänt tillgänglig, särskilt under våren. Sommar, smulor kan vara smal, men du bör ändå kunna hitta några växter för omplantering i trädgården under sommarmånaderna.

Förbereda platsen

Impatiens är en av bara några blommande växter som trivs i skugga. De gillar också fuktig, rik jord. Förbättra jorden på webbplatsen plantering genom att lägga till kompost och torv till ytan. Infoga ändringsförslag i marken genom att vända den upp med en trädgårds spade eller bruka det med en rototiller. Håva den ytan slät när du är klar.

Plantering

Växten impatiens 4 till 6 inches isär i alla riktningar. Gräva enskilda hål med en trädgård murslev, in rötterna i hålet och fast jord för att säkra dem i marken. De kommer att snabbt växa att täcka hela området, bildar en kulle av färgglada blommor.

Odling

Impatiens är törstiga växter och kräver mycket vatten, särskilt under den hetaste delen av sommaren. Kolla sängen dagligen, och vatten som behövs för att hålla jorden fuktig men inte blöt. De gynnas också av tillämpningen av kompost att spara vatten. Mata dem varannan vecka med vattenlösliga gödningsmedel blandat på halva styrkan rekommenderas på förpackningsetiketten. Spraya blandningen på deras blad med en trädgård spruta tidigt på dagen så bladen torkar innan mörkrets inbrott.

Sorter

De flesta sorter av impatiens är hybrider utvecklat och släppt i namngiven serie. Alla namn serie funktioner växter med liknande tillväxt vanor, blad och blomma attribut, men olika blomma färger. Några av Obs inkluderar "Accent," "Super Elfin" och "Tempo" serien. Nya Guinea impatiens (I. hawkeri) har större, mer granna blommor---många av dem dubbla--- och större blad som är gröna, brons eller brokiga. Inte lika allmänt tillgänglig som I. Lisa, de flesta sorter av New Guinea impatiens odlas av sticklingar, som begränsar den tillgängliga kvantiteten för försäljning.