Vad äter de Sedum växterna?

Sedum är en av de mest sjukdomar resistenta, lätt att odla växter på marknaden idag. Med sin saftiga-liknande blad och stora blommor, inte de flesta insekter om sedum. Om din sedum har varit gnagde på, finns det dock några troligaste kandidaterna.

Djur

Rådjur och ekorre har varit kända för att livnära sig på de späda nya skotten av sedum anläggningen. Även om det är giftiga för människan, har rådjur visat en preferens för sedum sorten kallas höstens glädje.

Insekter

Bladlöss är den vanligaste pest att livnära sig på din sedum, är myror kända för att njuta av bladen också. Dessa skadedjur är lätt elimineras med insektsmedel tvål eller köp av damen fel, naturliga fienden av bladlöss.

Sjukdom

Sedum är mottagliga för crown röta om över vattnas eller om marken inte har lämplig avrinning. Om du ser svarta eller mörka fläckar på din sedum, överväga att minska fukten i marken.

Förebyggande

Om djur äter din sedum, överväga att placera en bur eller rådjur-resistenta nät över din anläggning. Det finns inget du kan göra för att hindra insekter från att hitta din anläggning välsmakande, men du kan hålla dem i schack med en köpta eller hemgjorda insektsmedel.

Köpa Sedum

Sedum är allmänt tillgänglig på nästan alla plantskolan. Det finns i många sorter, former och storlekar och är lätt att ta hand om tillägg till någon trädgård.