Vad är vivel larver?

Vad är vivel larver?

Erkänn, de flesta av oss har hittat en konstig bugg eller konstiga vita maskar i vårt skafferi, antingen i mjöl, pasta eller sällskapsdjur mat. Förhoppningsvis, om du gjorde, du kastade ut hela påsen med mat och torkas ner skåpet grundligt. Om du undrar vad dessa konstiga saker är, svaret är troligen vivel larver och det var förmodligen inte ens på grund av din städning kompetens att det tog bosätta sig i ditt skåp.

Vivel larver

Vivel larverna är omogen form av korn vivlar. Dessa larver visas som små, vita, benlösa larver. Dessa kläcks ur äggen som de vuxna vivel lägger i lagrade skafferi objekt eller korn. Du kan bli förvånad över att de flesta vivel larver in hemmet i sällskapsdjur mat eller skafferi objekt, till exempel mjöl eller ris, som redan är angripna av ägg. Det finns två huvudtyper av korn vivel larver som du ofta hittar i ditt skafferi, spannmålsmagasin vivel och ris vivel.

Kontrollerande vivel larver i ditt hem

Du kan styra vivel larverna i ditt hem genom att kasta ut alla angripna eller eventuellt angripna livsmedel. Grundligt ren skåp och förvaringsutrymmen med tvålvatten och hushållens desinfektionsmedel innan du lägger ny mat i skåp. Ägna särskild uppmärksamhet åt sprickor där mat kan ha spillts och ägg kan vara hyste. Hålla alla Matförvaring hyllor ren vid alla tidpunkter. Att hålla räknare och golv rena och smula-fri kommer också att gå en lång väg mot att inte bli åter angripna.

Alfalfa vivel larver

En annan vanlig typ av weevil larver är omogna alfalfa vivel. Vuxna visas ofta i alfalfa fält under våren när temperaturerna nå omkring 60 F och lägga ägg veckor senare. Äggen kläcks en till två veckor senare och vivel larver livnär sig på alfalfa växterna för ett par månader om den tillåts, ofta in i juni.

Styra Alfalfa vivel larverna

Vivlar och larver kan vara mycket kostsamt att jordbrukaren, är en tidig stickling att föredra för bekämpningsmedel på grund av de förödande effekt det kan ha på andra insekter, däribland honungsbin. Kan man använda bekämpningsmedel som är lika bee-säker som möjligt. Du bör spraya för weevil larver i tidigt på morgonen och sent på kvällen när bina är minst benägna att vara födosök.