Vad är Top 10 mest sällsynta blommor i världen?

Vacker blomma blommar är desto mer ädla när de bärs på sällsynta eller hotade växter. Dessa blommor inte kommer att göra ett framträdande på din lokala florist eller trädgård förskola, och många växa endast i några små botaniska trädgården samlingar. Topp 10 mest sällsynta blommorna i världen spänner över världen och allt från härliga och sköra till enorma och ruttet.

Middlemist's Red

Den Middlemist Red är en rosafärgade kamelia (Camellia spp.) ursprungligen från Kina men nu känd för att vara allt på bara två platser: ett gods i Nya Zeeland och Chiswick House och trädgårdar i västra London, England. Chiswick House söker ytterligare individer för att odla dessa blommor för att bevara arter, BBC News rapporter.

Franklin trädet

Franklin trädet (Franklinia alatamaha) är utdöd i vilt och växer i bara några egendomar i världen, inklusive Trewithen Estate i Cornwall, England. Det är en medlem av familjen te, men dess stora, vita, kupade blommor liknar en wild rose.

Sju-Son blomma

Sju-son blomman (Heptacodium miconiodes) är en medlem av honeysuckle familjen, kända för att vara växer vilt i endast nio platser i dess infödda Kina. Exemplar i USA odlas på Arnold Arboretum i Boston och W.J. Beal botaniskaträdgården vid Michigan State University. Dess vita jasmine-liknande blommorna visas i ringmärkta kluster av sju.

Vilda Blå lupin

Den vilda Blå lupin (Lupinus perennis) är född i sandy, öppen men skuggade platser i östra USA. Det är kännetecknande för den sällsynta, krympande pine barrens ekosystem, där den spelar en avgörande roll i livet av den utrotningshotade Karner blå fjärilen, beroende på New Hampshire fisk och spelet institutionen.

Stora blad Magnolia

Den stora blad magnolia (Magnolia macrophylla) bär den största blomman av alla träd i Nordamerika, enligt tillägget North Carolina State University. Det finns endast ett fåtal platser i sydöstra kust USA.

Schweinitzs solros

Gula blom av Schweinitzs solros (Helianthus schweinitzii) är kända för att växa på endast 16 isolerade platser i North Carolina och South Carolina. Det växer på kanterna av höglänta skogarna i lös, grusig jord.

Nepenthes Tenax

Nepenthes tenax upptäcktes i Cape York, Australien, 2008, enligt rapporten bevarande. Det är en mängd pitcher växt känd att konsumera smågnagare.

Paidasos Capensis

Cape Sileshår (Paidasos capensis) växer endast i den sydvästra Kapprovinsen i Sydafrika. Det lockar insekter, som få anhållna på sin klibbiga pinnarna, där de sedan tas upp av växten.

Prålig guckusko

Den prålig guckusko (Cypripedium reginae) ingår i en familj av nordamerikanska vilda orkidéer växer i fuktig skog jordar. Denna sort bär vit och cerise blommor i diffusa vilda populationer. Lady's tofflor är inte allmänt odlade, som kommersiella skörden är begränsad av lag, enligt Minnesota Department of Natural Resources.

Liket blomma

Den mest dramatiska sällsynt blomman i världen är den corpse blomman (Växtstubbar titanum). Född i Sumatra, dess blommor nå 6 fot i höjd och 3 fot i diameter, och stinker av ruttnande kött.