Vad är tidiga tecken på vägglöss i väggar?

Vad är tidiga tecken på vägglöss i väggar?

Vägglöss, även känd som cimex lectularius, är en ovälkommen besökare till sängar, väggar och hem över hela landet. Endast omkring 1/4-tum i storlek, kan vägglöss lägga upp till fem ägg en dag och sprids snabbt. Om du tror att du har några vägglöss i dina väggar, bör du leta efter följande tecken eftersom buggar sig är svåra att upptäcka.

Doft

Människor ibland luktar vägglöss innan du ser dem. En ny, unken, söta eller stickande lukt som kommer från väggarna kan vara värt att undersöka. På grund av den oljiga vätska som de släpper ut, har vägglöss en ganska stark doft.

Blod fläckar

Fläckar av blod på tapeten, bakom listerna eller nära gaveln är också tecken på att vägglöss är närvarande och har varit festande. Cast-Off hud eller små bitar av rost-färgade avföring i dessa områden är två fler ledtrådar som vägglöss kan vara i väggarna.

Biter

Liten, röd biter och knölar på armar och ben eller andra områden av exponerad hud är en annan indikation på att vägglöss lurar i väggar eller sängen. Vägglöss inte sänder sjukdomar, kan deras biter vara både kliande och obekväm. Tvätta betten med tvål och vatten, sedan tillämpa is för att undvika svullnad.