Vad är soldat Moss?

Soldat moss (Cladonia cristatella) är faktiskt en lav, så det är mer känd som brittisk soldat lavar. Även om inte en bekant trädgård dessutom denna organism anpassar sig till en mängd olika odlingsförhållanden och tillför en touch av färg med dess ljusa röda mössor. Du kan köpa Brittisk soldat lav från trädgården och online butiker; det söks ofta för användning i container trädgårdar och terrarier.

Identifiering

Till skillnad från mossa är lav en organism med ett symbiotiskt förhållande mellan en svamp och alger eller cyanobakterier. Brittisk soldat Lav är en fruticose lav, så kallad på grund av den upprätta förgrenande strukturer som når 1/4 till 1 tum i höjd. Varje stjälk är toppad med en röd apothecium, som bär Sporerna. Dessa små röda strukturer är vad gav lav sitt namn, eftersom de är som påminner om de röda hattar bärs av brittiska trupper under frihetskriget.

Habitat

De flesta lav arter tenderar att växa i sandig jord eller ruttnande trä. Brittisk soldat lavar kan leva i ett bredare utbud av villkor, inklusive torra eller våta områden, eller från halv-skugga till 90 procent solljus. Dessa lavar kan frodas i områden dödligt för de flesta växter, som öknar, arktiska klimat, bar klippa och sterila marken. I den vilda, brittisk soldaten lav tenderar att hittas oftast i östra USA och Kanada, men kommer att transplantera enkelt till någon trädgård eller landskap.

Livscykel

Varje symbiotiska halva av Brittisk soldat lav hjälper andra. Svampen, kallas Cladonia cristatella, ger ett hem för algerna, kallas Trebouxia erici, medan algerna gör mat för svampen. Lavar reproducera när den röda mössor mogna på ungefär fyra år och börja släppa sporer, även om om bitar av Lav bryta av, de kan också transplantera för att göra nya lavar patchar. Brittisk soldat Lav är en långsam odlare, växer runt 1/10 till 1/8 tum per år. Dessa lavar kan gå vilande och överleva extrem torka att återuppliva efter nästa regn eller vattning.

Fördelar

Brittisk soldat Lav är en bra näringskälla för vitsvanshjort, sorkar, hoppstjärtar, och vissa kvalster och sniglar. Lav ger också skydd för insekter och smådjur som salamandrar, Eldflugor och spindlar. Lavar bryter ner trä skräp och ta kväve från luften, tillägger den till marken för att ge näring för växter och trädgårdar. Lav också tjäna som föroreningar detektorer. Eftersom de inte växer bra i förorenad luft, är bevis på brittisk soldat lav en markör för god luftkvalitet.

Kontroll

Brittisk soldat lavar kan växa på andra växter, men är inte parasiter eller giftiga för växter, husdjur eller barn. Men kan det också växa på bänkar, staket, uteplatser, uppfarter eller steg och göra dem hala. Ta bort lav naturligt genom snitt det ur marken med en vass kniv eller en murslev. Högtryckstvätt kan också få bort lavar och alger, men använder endast brickor i områden med bra dränering, eftersom fukt kommer att uppmuntra mer tillväxt. Att förhindra lav tillväxt, behandla trä med teak olja, borsta ytor med en kvast regelbundet, förbättra dränering och beskära överhängande borste för att förbättra luftflödet.