Vad är skillnaden mellan en akut vård anläggning och ett akuten?

Akutmottagningar och brådskande vård och omsorg kan behandla allvarliga skador och villkor, men en akutmottagning är platsen att gå när villkoret kan vara en av liv eller död.

Behandling

En brådskande vård center är en klinik som specialiserat sig på behandling av allvarliga tillstånd som inte nödvändigtvis livshotande. Enligt National Association för Ambulatory omsorgen är brådskande vård och omsorg idealiska för mindre skador som benbrott, små brännskador, muskel stukningar och öroninfektioner. Organisationen säger att du ska gå till en akutmottagning vid bröstsmärtor, allvarlig skada eller skallskada.

Kostnaden

Enligt Health.com författare Jeanne Lee, en akut vård anläggning kan ofta behandla non--livshotande tillstånd och skador snabbare än en akutmottagning och brukar kosta mindre också. I Lees artikel berättar Franz Ritucci, M.D., ordförande för American Academy of brådskande vård medicin, en historia om en kvinna med bröstsmärtor och hjärtklappning som behandlades för en panikattack på en brådskande vård center för kostnaden för $400. Han säger att samma kvinna troligen hade faktureras 2.000 $ på en akutmottagning och utsatts för många fler tester.

Försäkring

Dr Ritucci säger att mest brådskande vård och omsorg accepterar försäkring, oftast samma typer som de flesta akutmottagningar accepterar. Till skillnad från akutmottagningar dock många brådskande vård och omsorg kommer att erbjuda en rabatt om personen som betalar kontant för behandling.