Vad är skillnaden mellan ceder & marken behandlat trä?

Utomhus byggprojekt som däck och staket erbjuder en praktisk och estetisk landhöjning på din fastighet. Att välja byggnadsmaterial beror på din plats, budgetkrav och preferenser stil. Behandlat virke och cedar virke är woods idealisk för utomhusbruk projekt som erbjuder olika utseende och egenskaper.

Röta motstånd

Cedar och behandlat virke erbjuder röta motstånd, men behandlade virke ger många fler år av motstånd än cedar träprodukter. Du bör inte använda cedar virke för en ansökan som vidrör marken yta eller som är begravd eftersom konstant fukt kontakten kommer att ruttna virket inom några år. Behandlat virke är trycket behandlas med kemikalier som gör det stöter bort vatten och tål att ruttna. Cedar virke används över marken erbjuder en måttlig liv beroende på klimat och fukt nivåer, med torrt klimat är idealiskt.

Pris

Priserna på cedar och behandlat virke varierar efter region, säsong och grad av virke. Cedar virke körs normalt på en premie jämfört med behandlat virke, eftersom cederträ är ovanligare än tallen används för behandlat virke. Tallar är långt vanligare för timmer produktion över hela Förenta staterna. Livscykelkostnaden för ceder är mycket högre än behandlat virke på grund av kunder behöva ersätta ceder mycket tidigare.

Tillgänglighet

Behandlat virke är betydligt mer utbredd i amerikanska hem förbättring butiker och lokala bygga företag som levererar än cedar virke på grund av dess lägre kostnad och universella applikationer. Här hittar du en mängd behandlat virke produkter, inklusive standard virke, prydnad, stängselstolpar och däck specialprodukter som räcken och spindlar. Cedar hittar du i de flesta byggnad butiker, men i ett mycket mindre utbud än standard eller behandlat virke.

Efterbehandling

Efterbehandling trä på en utomhus projekt är viktigt att hålla den söker nya, förhindra blekning och uttorkning från solen. Du kan färga och måla både ceder och behandlat virke med behandlat virke är naturligtvis vattentät. Det är viktigt att du behandlar en ceder staket med en vatten-proofing agent årligen att förhindra rötangrepp. Cederträ har mer av en uttalad träfibrerna som är idealisk för en naturlig eller lätt färgade utseende. Behandlat virke har en gul-grön färg från den kemiska behandlingen som hindrar det från att ha en ljus yta. Behandlat virke är perfekt för målade ytor eller en mörk fläck.