Vad är skalet tomater?

Vad är skalet tomater?

Skalet tomater, mer känd som tomatillos, är en grön tomat med ursprung i Mexiko där de är kända som tomate verde eller tomate de fresadilla. Som den spansktalande befolkningen växte i USA, så gjorde populariteten av tomatillo, med skalet tomat planteringar nu etablerad i Kalifornien.

Utseende

Skalet tomater eller tomatillos, är gröna tomater som omfattas av en pappersaktig skalet som kan variera från en djup grön till en blek brun färg. Skalet är oätliga och måste tas bort före konsumtion. Frukterna kan variera från 1 till 2 tum i tjocklek. När mogna, kan huden vända något gult, lila eller röd beroende på sort. Inre köttet är en svagt gul och innehåller många små fröna.

Smak

Allmänhet, tomatillos har en skarpare, mer syrlig smak än en vanlig röd tomat. Gröna hudfärgen gör det svårt att avgöra frukt mognad, vilket leder till en inkonsekvens av smak, med vissa smakar milt söt. Vid tillagning, behövas lite socker att bekämpa surhet.

Matlagning

Mest känt är i tomatillo en viktig beståndsdel i salsa verde. Tomatillo kan njuta av färska från skalet, eller läggas råa till ett antal sallader, såser och dipp, som salsas och guacamole. För matlagning syften, används tomatillos ofta i mexikansk mat för att ge smak till soppor, grytor och curryrätter. Tomatillos används när gröna och fast innan de har fullt mogna.

Inköp

Några stora kommersiella mat butiker lager tomatillos året runt, men de är vanligare på mexikanska marknaderna och specialiserade matbutiker. När du köper, leta efter tomatillos som är fast och passar perfekt in i deras skal. Huden bör vara grön i helhet tyder de inte har ännu mogna. Lagra i ett enda lager i en sval torr lagring areal eller i kylskåp.