Vad är ört Crawl gräset?

Crawl gräs (Polygonum Trampört), även kallad vanligen prostrate knotweed, knotgrass, birdgrass och wireweed, är en allmänt hittade Europa, Ryssland och delar av Asien. Crawl gräs anses weedy och oönskade under de flesta omständigheter, men denna ört används ibland för läkemedel och andra ändamål.

Beskrivning

Crawl gräset är en lågväxande, grenig och escarolesallat årlig. Även om detta ogräs har en fördelande utseende, den skickar inte oavsiktlig rötter från stjälkar och är förankrad med en smal, ljusa pålrot. Dess stjälkar är tuffa och senig. Crawl gräs bladen är små, ovala och blågrönt. Bladen har en distinkt membranös slida som omsluter stjälken vid basen av bladet. Dess blommor är små, vita till rosa och oansenlig, som förekommer i blad axils. När klippa, utstrålar crawl gräs en tydlig sap.

Livsmiljö och kultur

Crawl gräs växer naturligt i Europa, Asien och Ryssland under höjd av cirka 11.800 fötter. Det är ofta ett ogräs i odlingsmark och områden i tung gångtrafik. Crawl gräs presterar bra i packad jord i avfall områden, vägar och sport områden. det tål salt och torka men inte skugga. Crawl gräs släpper en kemikalie som hämmar tillväxten av närliggande växter och producerar hundratals frön som kan förbli livskraftig i marken i mer än fem år.

Användningsområden

Hela crawl gräs växt kan utnyttjas, även om bladen är den mest uppskattade delen. Crawl gräs används i Ayurveda, en traditionell indisk helande vetenskap. Crawl gräs kan också användas som get och får foder eller att skapa en indigo-liknande färgämne.

Kontrollerande oönskade Crawl gräs

Att förhindra etableringen av crawl gräs, frisk, kolsyrat torv och förhindra tung trafik. En trädgård med bördiga, lös jord kommer att bäst kunna motstå en crawl gräs invasion. Det återger endast av utsäde, så bruka eller dra innan ogräs går till utsäde är en effektiv kontroll praxis. Om nödvändigt, herbicider för escarolesallat ogräs, 2,4-D eller MCPP, kan kopplas till unga crawl gräs tidigt på säsongen.