Vad är orsakerna till torrhet i Butternut Squash?

De flesta köksväxter har ett inofficiellt utgångsdatum. När det då uppstår börjar en grönsak som squashen förlora sin firman strukturerar, tastiness och allmänna attraktiva utseende. Torrhet i squashen är en följd av miljömässiga faktorer som påverkar sammansättningen av grönsaken. Oavsett om en bit av squashen är fortfarande på rankan eller om det har plockat för beredning av livsmedel har liten betydelse för den totala torrheten i höstens grönsaker.

Värme

Utomhus- och inomhuspooler värme är betydande faktorer i torrhet och försämring som påverkar squashen. Utökade varma temperaturer och varma klimat torka ut fukten i squashen. Som ett resultat, är det bäst att skydda squashen från intensiv värmeexponering och intensivt solljus då det är utomhus. Dessutom lagra grönsaker i rumstemperatur från hårt upplysta windows när det har plockats.

Torr luft

En annan påverkande faktor i torrheten squashen är dess exponering för torra klimat och utökade torr luft. I Mellanvästern stater med torra klimat är det viktigt att hålla squashen lätt vattnas och skyddade från stark byig torra vindar. Enligt Colorado State University, kan torr luft avsevärt minska mängden fukt i en grönsak som squashen. För trädgårdsmästare och konservindustri som vill torka ut grönsaken avsiktligt, används torr luft för att minska de vegetabiliska naturliga fukt och vatten innehåll. Lätta vattenkanna hålla squashen torkar ut på rankan. Det är dock viktigt att undvika överskott vattning som kan orsaka röta och mögel i vissa sorter av squashen.

Luftcirkulation

Liknar effekterna av torr luft på squashen, luftcirkulation kan snabbt ta bort fukten från grönsaker, som leder till oönskade torrhet. När squashen har plockats, är det bäst att hålla det borta från luftkonditionering blåsmaskiner, ugnar och hushållens ventiler. Dessa konstgjorda air tillverkare kan minska mängden fukt i squashen och få den att försämras snabbt. Squashen är fortfarande på rankan, är det lämpligt att skydda den från hårda vindar och snabba luftcirkulation. Skydda squash med galler eller en skyddande stängsel kan hålla den från att torka alldeles för snabbt.