Vad är orsakerna till mindre citrusfrukter?

Vad är orsakerna till mindre citrusfrukter?

Näringsbrist, pest och sjukdom skada, vatten deprivation och miljömässiga och kulturella frågor alla spela en roll när en citrus träd ger mindre än normala frukt. Trädgårdsmästare bör regelbundet kontrollera sina träd efter tecken på insekter och sjukdomar. Specifika orsakerna beror på citrus träd arten i fråga.

Kulturella problem

Att upprätthålla korrekt hydrering av träd, särskilt under perioder av torka, säkerställer att trädet inte är vatten betonade. Brist på vatten berövar frukten av nödvändiga näring för utveckling av kvalitet frukt. Genomföra årliga jord tester för att se till att jorden har optimala pH-nivån för arterna av citrus träd som odlas. Om det finns för mycket surhet eller alkalinitet i marken, kan trädet inte upptag idealiska nivåer av viktiga näringsämnen.

Miljö

Citrus träd, om citron, lime, apelsin, grapefrukt, mandarin eller en annan art, trivs när odlas i tropiska eller subtropiska locales. Växande citrusfrukter i områden i utkanten av trädets förmåga att växa kraftigt resulterar i mindre frukter. Alla citrusträd är mottagliga för frysa skador och uppleva hämmad tillväxt när temperaturen sjunker nära fryser under en längre tid.

Sooty Mold

Ett antal sjukdomar drabbar citrus träd att minska storleken på frukt. Sooty mold är en svamp tillväxt som framkallar på en insekt sekretion kallas honungsdagg. Sooty mold minskar trädets förmåga att utföra fotosyntes, kemiskt process som gömslen solljus till energi för citrus. Detta saktar frukt tillväxt och påverkar huden färg.

Andra problem

Andra sjukdomar, såsom Alternaria brun fläck och citrus skorv, tillsammans med många insekter, skada den citrus trädet att storleken av frukt minskas. För mycket sol på trädet torkar skalet och fruktköttet, dvärgväxt frukt tillväxt. För tidig frukt torkning, även kallad granulering, uppstår inom större citrusfrukter, de som blommar sent eller på nyplanterade, omogna citrusträd. Torkning juice inom frukt resultaten.