Vad är några enkla sätt att rengöra en repig skiva?

Vad är några enkla sätt att rengöra en repig skiva?

Så hårt som du kan försöka att hålla dina CD-skivor (CD), digital video skivor (DVD-skivor) och programvara ren, repor tycks alltid hitta ett sätt att skada de blanka metallytor. Några enkla sätt att rengöra en repig skiva inkluderar tvätt, polering och polering området. Dessa tekniker kan hjälpa återställa ljudet och media filer till sitt ursprungliga skick.

Använda flytande tvättmedel

Repade diskar kan orsaka din musik, video och dokument filer att bli oläsbar. Ett enkelt sätt att rengöra en repig skiva är att ta en liten mängd nonabrasive, klorfritt flytande diskmedel och tillämpa två eller tre droppar repig yta. Du kan lätt gnida den flytande tvålen i området repad med en mjuk trasa. En cirkulär gnuggbild rörelse i riktning mot scratch kommer att få de bästa resultaten. Duken kan också användas att torka något överskott soap utanför disken; Det finns ingen anledning att skölja disken bort med vatten.

Använda möbelpolish

Husmöbler i polska kan användas att rengöra en repig skiva. Den kemiska sammansättningen i möbelpolish är utformad att vara nonabraisive och skonsam mot känsliga hårda ytor. Du kan använda några droppar möbelpolish på en mjuk, ren trasa och torka försiktigt området repad. Om du föredrar en aerosol möbelpolish, kan du lätt dimma det drabbade området och försiktigt gnugga ut scratch på disken med en mjuk trasa. Hårdare rengöringsmedel som tandkräm och ammoniak rekommenderas inte för att rengöra den känsliga ytan på en disk.

Investera i en polering Kit

Om flytande tvättmedel och möbler polska inte utrota repor på disken, kan du köpa en disk polering kit som har varit försiktigt för att arbeta säkert på känsliga kompakt disk ytor. Polering kit finns på media butiker, kontor leverans butiker och elektronikbutiker. Dessa poler kit förse dig med kemikalier, verktyg och dukar som behövs för att säkert rengöra repade diskar.