Vad är maskering doft?

En maskering doft är en stark doft som tillfälligt täcker obehagliga lukter. Även om maskering dofter täcka lukten, gör de ingenting för att förstöra foul lukt. Så snart maskering doften avtar, kommer vidriga lukten tillbaka. Beroende på styrkan av produkten, kan en maskering doft vara allt från några minuter till några dagar. De flesta maskering dofter sista fyra till sex timmar.

Ingredienser

Maskering dofter använder väsentliga och/eller doftande oljor för att skapa en stark doft som hjälper till att täcka andra lukter. Dyra eteriska oljor är naturliga, vegetabiliska dofter. Billiga väldoftande oljor är syntetiskt, kemiskt framställda dofter. Väldoftande oljor är Rekommenderad ingrediensen över eteriska oljor eftersom de är billigare och ger ett brett utbud av dofter. Eteriska oljor replikera endast dofter som finns i naturliga oljor, som rose och cedar. Väldoftande oljor kan ge naturliga och konstgjorda dofter, som rostat marshmallow och havsbrisen.

Användningsområden

Maskering dofter är populära för hem och personlig använda. En maskering doft hjälper cover soporna luktar i ett kök, smutstvätt lukt i ett sovrum, foul lukt i badrummet och även sällskapsdjur-berättat lukter i mattan eller möbler. Det kan göra en gammal bil eller en gammal docka lukt nya. En maskering doft kan också hjälpa täcka upp personliga lukter, som svettiga fötter och armhålorna.

Populära dofter

Det finns många maskering fragrance dofter tillgängliga, dock mest populära eterisk olja maskering doftämnen inkluderar vanilj, ros, jasmin, cedar, sandelträ och lavendel. Populära doftande olja maskering doftämnen inkluderar nytvättade sängkläder, jordgubbe, äppelpaj, pine, mysk, regn, citrus och våren blommor.

Produkter

Nästan alla doftande produkter på marknaden är en maskering doft. De flesta ljus, rökelse, doftande sprayer, deodoranter, parfymer, potpourris och olja diffusorer är avsedda att täcka upp lukter, inte förstöra dem. De enda dofter att arbete för mer än maskering ändamål är speciella lukt-ätande eller eliminera produkter såsom luft-sanering och lukt-neutralisera soppåsar.

Varning

Undvika av maskering dofter om du eller någon i din familj, har problem med huvudvärk, bihålor, astma eller allergier. Även reaktioner varierar från person till person, kan de starka dofterna irritera vart och ett av dessa problem. Använd aldrig en maskering doft på tyg eller mattan såvida inte produkten leder dig att göra så. De flesta maskering dofter är tunga med olja, som kan färga tyger och mattan.