Vad är livslängden på en madrass?

Vad är livslängden på en madrass?

Om din madrass ser lite slitna och hängiga, kan du behöva få en ny. Livstid eller en madrass livscykel varierar beroende på ett antal faktorer, inklusive användning, tillverkare och typ av madrass. Varje madrass är lite annorlunda. När en madrass har blir slitna av användning, inte skicka det tillsammans gäst sovrum eller ett barn. Om madrassen inte var bra nog för dig, är det inte bra nog för någon annan.

Genomsnittliga madrass livslängd

Enligt bättre sömn rådet är genomsnittliga madrass livslängden fem till sju år. Efter denna tid ge de flesta madrasser inte längre sovande med optimal service och komfort som behövs för en god natts sömn. Några madrasser, som gäst rum madrasser som sällan används, kan längre, men andra kan behöva bytas ut förr, särskilt om den sovande fysiska kropp har förändrats genom viktökning eller förlust. För att se om din madrass är upp till par, testa en ny madrass i butiken med några år.

Faktorer som påverkar madrass livslängd

Om din madrass är en tvilling eller en kung, kan en mängd olika faktorer påverka när en madrass har sett sin sista dag. Sunt förnuft faktorer, som hur ofta du använder din madrass, förändringar i kroppsvikt, felaktig skötsel och hur mycket du rör dig under sömn, kan påverka längden på en madrasser användning. Andra element som många konsumenter inte vanligtvis tänker på, som den ursprungliga kvaliteten på madrassen och vilken typ av madrass, kan dock även påverka madrass livslängd.

Hur berätta när du behöver en ny madrass

Vill du veta om du ska investera i en ny madrass, ser att din kropp. Om du nyligen sov hemifrån och fick en bättre nattsömn långt bort, behöver du förmodligen en ny madrass. Vanliga tecken på att en madrass är "förbrukad" inkluderar dålig sömn och kropp smärta, stelhet eller ömhet efter en full natts sömn. Om du misstänker att din madrass kan behöva bytas ut, fråga dig själv om du sover bättre eller sämre än i fjol. Om svaret är värre, måste du troligtvis en ny madrass. Också blick för visuella tecken på slitage på din madrass, som skurkroll fördjupningar eller slitna hörn.

Förlänga livet på din madrass

Om du vill att din madrass att pågå så länge som möjligt, förlänga livslängden på din madrass genom att ge den väl hand. När du tar först en ny madrass hem, se till sängen byggs ordentligt så madrassen får rätt stöd. Placera inte en bit plywood eller en annan ombord mellan madrassen och ramen eller ett annat objekt. Denna extra tryck mot våren kan orsaka madrassen att slitas fortare. Att madrassen får tid att andas och off-gas för ett par dagar efter köp. Täck madrassen med en skyddande pad för att hålla den fri från fläckar. I vissa fall en madrass kan också behöva vändas och vänt regelbundet, men denna aspekt varierar beroende på tillverkaren och vilken typ av madrass.