Vad är Ledum & Hypericum?

Ledum och hypericum är växtbaserade växter med medicinska egenskaper. Ledum palustre spp. groenlandicum växer i Kanada och norra USA, medan Hypericum perforatum växer naturligt i Europa. De två örterna behandla olika områden av kropp och själ.

Identifiering

Ledum, även kallad Labrador te, marsh te eller vild rosmarin, är en vintergrön buske som växer 4 till 24 inches tall. Övre ytorna av anläggningens nedåtgående böjda blad är slät och blank, medan den nedre ytor är täckta i täta hår. Anläggningen producerar små vita blommorna i ändarna av dess grenar. Hypericum perforatum, även kallad johannesört, växer 1 till 3 fot lång. Har ljus-gröna linjära blad och ger gula blommor med svarta prickar längs kanterna på kronbladen.

Fördelar

Herbalists rekommendera ledum som en topikal behandling av tillstånd såsom brännskador och hud sår. Johannesört har traditionellt använts som ett botemedel mot huden skador och insektsbett, men från och med 2011 är det främst används för behandling av sömnstörningar, ångest och depression.

Varningar

Ledum har narkotiska egenskaper, enligt Healthline och kan bli beroendeframkallande. Det orsakar magont, huvudvärk och dåsighet om de konsumeras i stora mängder. Johannesört kan påverka ett antal olika receptbelagda läkemedel. Konsultera en hälso-och leverantör innan du använder ledum eller hypericum.