Vad är Karner blå fjäril kosten?

Vad är Karner blå fjäril kosten?

Karner blue är en liten blå fjäril som livnär sig främst på bladen av vilda Lupin, samt på nektar från flera blommande växter. Eftersom dess livsmiljö är en av de mest sällsynta naturliga miljöerna i världen, har den Karner blå klassificerats som en utrotningshotad art.

Bakgrund

Karner blå, eller Lycaeides melissa samuelis, bor främst i södra New Hampshire, New York Capital District, de stora sjöarna och vissa områden i New Jersey. Fjärilen först identifierades av författaren Vladimir Nabokov, som namngav det för staden Karner, New York, där han först upptäckte den.

Larval kost

Dess larver skick överlever den Karner blå enbart på vilda Lupin. Den fjäril hela livscykeln, i själva verket beror på denna enda anläggning. I April, den första generationen av larver luckor från ägg som föregående år. För ungefär tre veckor äter dessa larver uteslutande lupine innan pupating i mitten av maj, sedan nya från puppan i slutet av maj eller början av juni. Under dess kort en till två - vecka livslängd, vuxna fjärilen kompisar och lägger ägg nära den vilda Lupin. En vecka senare, Äggen kläcks och cykeln börjar igen, med den andra generationen av vuxna växer fram i mitten av juli.

Vuxen Diet

Som vuxen fjärilar, Karner blå livnär sig på nektar från en mängd olika blommande växter--enligt en Wisconsin studie upp till 41 olika arter, inklusive goldenrod, dogbane, New Jersey tea, såg knapweed, gemensamma FINGERÖRT, fjäril weed, lyrate rockcress, lanceleaf tickseed och norra Blåhallon. Varje generation av Karner blå föredrar olika nektar. Våren barnaskaran tenderar att livnära sig på olika typer av björnbär bush, medan sommaren barnaskaran föredrar fläckig beebalm, Vit sötväppling och blommande spurge.

Nektar preferenser varierar också i kön och geografisk plats. Karner blå i New York och Michigan har observerats för att föredra fjäril weed, medan de på Indiana Dunes National Lakeshore tenderar mot lyrate rockcress, lanceleaf tickseed, norra Blåhallon och Vit sötväppling. Men blommande spurge gynnas också ibland, det oftast inte är markerat när det finns en annan nektar källa.

Habitat

På grund av dess komplett beroende en växt är den Karner blå mycket begränsad när det gäller där det kan leva och överleva. Vilda Lupin-- och därmed de fjärilar som livnär sig på det--liv endast i öppna områden med sandig jord, som ek barrens (dvs savanner), ek-pine barrens och torr sand prärier.

Hotad Status

Tyvärr har dessa torra, sandiga miljöer blivit några av de mest sällsynta i världen på grund av mestadels till bekämpande insatser, mänsklig utveckling och oförenliga markanvändning brand. Som ett resultat, har, bli utrotningshotade Karner blå. Det görs ansträngningar att hålla arterna från utrotning genom att bevara dess livsmiljö, främst genom föreskrivna burns, som bidrar till att upprätthålla befintliga savanner. Så länge som savanner är underhållet, vilda kan Lupin växa, vilket innebär att Karner blå att överleva.

En ytterligare bevarande insats är aktiv uppmuntran av blommande växter på de samma savanna områdena för att försäkra att vuxna Karner blå har tillräckligt nektar som ska överleva. Eftersom de vuxna fjärilarna foder på ett brett spektrum av arter, planteras flera blomma typer så att finns en mängd mat källor.