Vad är hållbarhetstiden för blomsterlökar?

Blomsterlökar erbjuds i varje butik över Amerika. Från hem förbättring butiker till livsmedelsbutik, kan trädgårdsmästaren plocka upp flera olika sorters blomsterlökar under hela året. Shoppers måste förstå glödlampan inte varar för evigt. Om inte blomma lampa var lagras på lämpligt sätt, kan det vara ett slöseri med pengar att köpa dem.

Funktion

Blomsterlökar måste grävas efter lövverket av anläggningen har vänt brun och dog tillbaka. Växten behöver för att kunna samla näringsämnen från bladen efter blomning. Dessa näringsämnen lagras i lampan för nästa odlingssäsong.

Effekter

Blomsterlökar har förvarats i en sval, mörk plats. Fukt och värme kan orsaka en blomma lampa att ruttna. Ruttnade glödlampan kommer inte blommar.

Funktioner

En fyllig, köttiga blomma lampa är generellt en frisk lampa. Detta innebär att köttet är fuktig och redo att producera. Om lampan knastrar när klämde, är det förmodligen dött.

Överväganden

De flesta blomma företag har ett datum tryckt på förpackningar med lökar och fröer. Datumen är viktiga indikatorer på hur färska artikeln och när den var förpackad. Föråldrade lökar kanske eller kanske inte blommar.

Missuppfattningar

Tanken att en blomma lampa är helt bra i år är inte sant. Om inte lagras korrekt, är lampan bara bra för ca 12 månader.

Fördelar

Många glödlampor kan startas inomhus i krukor. Detta är ett sätt att hålla blomsterlökar färskt om tiden är knapp för plantering.