Vad är hållbarhet Redwood?

Vad är hållbarhet Redwood?

Kusten redwood norra Kalifornien är inte bara världens högsta träd--med högsta exemplaren känd närmar sig 400 fot-- men också ett kommersiellt värdefull timmer arter. En redwood däck eller en stol kan vara ett verk baserat på dess rikt färgad plankor ensam. En av anledningarna redwood är ett populärt val för utomhus strukturer är slitstyrkan.

Hållbarhet av timmer

Den levande redwood har hög motståndskraft mot insektsangrepp och svamp röta, kvaliteter det bär över till bearbetat trä. Kärnveden är särskilt motståndskraftig. Ljusare splintved är något mindre, och University of Minnesota hållbara urbana landskap Information serie rekommenderar inte särskilt ljus-färgade splintved för utomhus byggnad. På grund av dess förfall motstånd används hög kvalitet redwood virke ofta utan ytterligare kemiska behandlingar som ger skydd från element till andra typer av trä. Vanligtvis den rika, brun-röd av nymalen avspända redwood timmer väder, obehandlad, till en silvrig grå färg.

Användningsområden

Hållbarheten av redwood, tillsammans med den naturliga skönheten i dess korn, gör det ett populärt val för konstruktioner som används utanför. Timmer är ofta utförda till möbler för både inomhus och utomhus bruk och för däck, uteplatser och fäktning. Historiskt, har redwood virke också gått mot byggandet av broar, tak bältros och specialitet hantverk hederliga från burls.

Branschen

Redwoods attraktionskraft som en byggnad och craft material har länge gjort det ett eftertraktat virke träd. Medan övernitisk lufsande praxis i 1800- och tidiga 1900-talet decimerats många jungfru står för kusten redwoods, skyddas idag de flesta av de återstående gamla-tillväxt träd, fortfarande relativt omfattande, i allmän mark, särskilt Redwoods nationella och parker stat system. Branschens kommersiella redwood kretsar kring privat mark och drar nytta av den snabbt växande art av träd: The California Redwood Association rapporterar att redwood coast har den snabbaste tillväxten av alla kommersiellt använda tryckimpregnerat trä i USA, med 30-åriga exemplaren ofta 130 fot lång.

Som stående träd

Hållbarheten så tydligt i high-end redwood produkter också hjälper förklara trädets livskraft i dess naturliga miljö, som är den södra utkanten av Northwest coastal skogen sträcker sig från sydöstra Alaska till norra Kalifornien. Detta är det största bältet i tempererade regnskogen i världen, och de redwood lundar får gott om vintern nederbörd. Förutom naturliga sjukdom- och insekternas resistens är redwoods motståndskraftig mot lightning-utlöst flammar. Trots den tunga årliga nederbörden, redwood landet erfar en tillförlitlig sommarens torka, och enstaka skogsbränder är inte ovanliga. Redwood bark saknar de hartser som gör många andra träd sårbara för förödande bränder, och därmed mogna exemplar tenderar att överleva de flesta brännskador. Höga skuggan tolerans och snabb tillväxt kan redwoods snabbt kant ovanför följeslagare träd som Douglas granar och västra hemlocks. Med sina imponerande svit av försvar, kan dessa dominerande trädkronorna jättar bor över 2 000 år.