Vad är förhållandet mellan blekmedel & vatten för att rengöra möbler?

Hushålls blekmedel är en billig men effektivt rengöringsmedel och desinfektionsmedel som kan blandas med vatten och används på de flesta hårda ytor och några tyger. När du rengör möbler, varierar förhållandet av blekmedel till vatten beroende på vad möblerna är tillverkade av, vad det används för och vad som ska tas bort från dess yta.

Stoppade möbler

Använd försiktighet om du funderar på att lägga till blekmedel till vatten som används för att rengöra stoppade möbler. Bleach kommer att ta bort eller ändra många färger och kan skada tyger som läder, ull och silke. Skaparna av Clorox blekmedel säger att nästan alla bomull vita, de flesta syntetiska vita och många tryckta och färgade tyger kan vara blekt. En "bleachability" test bör dock alltid utföras av plats tvätta en liten, dolda område. Lägg till endast 2-4 matskedar av blekmedel till 5 gallon vatten.

Barnmöbler

Rena och snygga barnmöbler som barnstolar, Babysängar och föränderliga tabeller med blekmedel och vatten. Blanda 3/4 kopp blekmedel med 1 gallon vatten. Sponge ner artikeln och lämna blekmedel och vatten blandningen på det i fem minuter. Spola den med rent vatten och låt objektet luften torr.

Översvämningsskador

För att rengöra hårt, nonporous möbler efter att det har varit i flodvattnet, Centers for Disease Control rekommenderar rengöring objektet med tvål och rent vatten och sedan torka ner artikeln med en blandning av 1 kopp blekmedel till 5 gallon vatten. Efter rengöring, låt möblerna till luft lufttorka.

Mögel

Om dina möbler har lagrats i ett fuktigt område eller har utsatts för vatten, kan det ha utvecklat mögel. Mögliga tygerna och skum måste kasseras, men en blandning av blekmedel och vatten kan användas för att rengöra mögeltillväxt från hårda möbler i nonporous ytor. Torka av alla mjuka mögel med en pappershandduk och kasta handduken. CDC rekommenderar blanda 1 kopp blekmedel med 1 gallon vatten. Tvätta objektet med blekmedel blandningen, skrubba med en hård pensel om det behövs. Skölj med rent vatten och torka den artikel eller lämna den luften att torka ut.

Säkerhet

Du bör aldrig blanda blekmedel med ammoniak, syror eller andra städare, som skadlig eller jämn dödlig rök kan utvecklas. Många människor inser att ammoniak är en renare på egen hand, men enligt Washington State Department of Health, ammoniak och syra också kan hittas i vissa glas och fönster städare. Vinäger och automatiska diskmaskin rengöringsmedel kan innehålla syror, så de inte bör blandas med blekmedel att rengöra dina möbler.