Vad är fördelarna med växthus?

Vad är fördelarna med växthus?

Om du bor i ett året-runt varmt klimat, är din växtsäsongen begränsad till Mother Nature's schema. Om du har ett växthus, kan du dock trädgård året om. Växthus ger skydd från faktorer, optimala odlingsförhållanden och bekvämlighet till trädgårdsmästare. Produkter odlas i ett växthus är vanligtvis organiska, fräsch och tillgänglig i varje säsong. Om du gillar att trädgård, njuta fördelen av ett växthus.

Skydd från väder och vind

En uppenbar fördel för växthus är det skydd de ger från utomstående element. Frön planteras inomhus är inte blåses bort av vinden, inte heller är de uppätna av fåglar. Plantor är säkra från hungriga rådjur och kaniner medan äldre växter aldrig ge efter för torka eller frysa temperaturer. Byig vind och drivande regn stör inte det växande mönstret av växthusgaser växter och buggar kan hållas ute, som ofta leverera sjukdomar och kan förstöra en gröda.

Optimala odlingsförhållanden

Växthus ger perfekt skydd för trädgårdar. Och trädgårdsmästare som växt i växthus kan ge perfekt odlingsförhållanden för sina produkter. Belysning kan placeras och riktas, tidsinställda och minskas. Temperaturen och luftfuktigheten kan övervakas och justeras därefter. Olika jordtyper kan föras in och kosttillskott lägga till vid behov utan risk för externa föroreningar eller bekämpningsmedel.

Växthus används också av trädgårdsmästare för att ge en bra start på deras växande grönsaker eller blommor. De kommer ofta att plantera sina frön i krukor i ett växthus tills plantorna är starka nog att kunna transplanteras utomhus till en trädgård eller blomsterrabatt.

Bekvämlighet

En trädgårdsmästare som använder ett växthus kan tenderar att hans växter i regn eller sol, mitt i natten eller mitt i vintern. Några växthus är bara glas förlängningar av personliga hem. Detta innebär att växthuset har omedelbar tillgång till El, värme och vatten. Det innebär också trädgårdsmästaren inte har modig utomhus för att säkerställa sin växter blomstrar. Han kan kolla på sina produkter när han vill.