Vad är fördelarna med Thunbergia Laulifolia Lindl?

Vad är fördelarna med Thunbergia Laulifolia Lindl?

Thunbergia laurifolia Lindl, eller laurel clockvine, är en lila-färgade blommande vinstock som klättrar över spaljéer och upp i trädtopparna. Denna art växer i Hawaii och andra tropiska regioner, så flitigt att det visas som ett ogräs. Oavsett, är det bevisat medicinska fördelar. Lär dig användningsområdena för denna native från Thailand, Malaysia, Afrika och Indien i traditionell medicin; konsultera en läkare innan du använder detta eller andra växtbaserade kosttillskott.

Tung menstruation cykler

I århundraden, har infödda i Thailand använt leaf saven av Thunbergia laurifolia för att behandla tung menstruation (menorragi). Rang Chuet eller ringde Jeud---är som det kallas i Thailand---gjord i ett te från torkade blad.

Malaysier krossa Thunbergia laurifolia bladen göra en helande juice för kvinnor att göra med menorragi.

Öroninfektioner och dövhet

Både indiska och malaysiska medicin använda blad saven av Thunbergia laurifolia för att behandla örat sjukdomar och även dövhet. Utövaren placerar vätskan från krossade blad i patientens öra.

Läkemedel och alkohol behandling

Thunbergia laurifolia används i Thailand för att behandla gemensamma baksmälla tillsammans med drog-och alkohol. Thunbergia har antitoxin egenskaper och kan skydda mot alkoholhaltiga levertoxicitet. Traditionellt har klunkar patienten T. laurifolia te under dagen för att lindra effekterna av imbibing. Torkade blad och blommor blir koncentrerad, mer potent pulverform.

Bladen på denna soft-trädbevuxen vinstockar kan bli ett grötomslag för att lindra och läka smärtan av nedskärningar och bölder.

Anti-Venom

Visas som ett djur eller insektsbett motgift i gamla thailändska drog recept, fungerar Thunbergia laurifolia som en behandling för scorpion gift.

Diabetesbehandling

Många arter av medicinalväxter behandla diabetes mellitus. En studie utförd av Institutionen för biologi vid Chiang Mai University i Thailand testade Thunbergia laurifolia för hypoglykemiska aktivitet hos råttor. Studien undersökte också effekterna av anläggningen på den reproduktiva systemet och bukspottkörtel. Efter en 15-dagars behandling med Thunbergia laurifolia extrakt visade university studie att diabetiker råttorna hade minskade nivåer av blodglukos.

Antibakteriella och svampdödande egenskaper

Thunbergia laurifolia slagsmål bakteriella infektioner, inklusive streptokocker, lactobaccili, pseudomonas aeruginosa, escheria coli, staphyolococcus aureus, S. epidermis och bacillus subtilis. Som ett medel mot svamp attacker T. laurifolia fungal infektioner Candida albicans, aspergillus actinomycetemcomitans och aspergillus actinomycetemcomitans.

Antitoxin och anti-inflammatoriska

Extrakt av färska och torkade blad, roten bark fungera som insektsmedel, bekämpningsmedel, etylalkohol och en anti gift i traditionell medicin. Den torkade roten är ett anti-inflammatoriska och febernedsättande medel, att hjälpa kroppen bekämpa gemensamma symtom som diarré och feber.