Vad är fördelarna med stängande duschdraperi?

Vad är fördelarna med stängande duschdraperi?

Som den ökända upp eller ner toalett placerar frågan äger en lugnare, mindre dramatisk debatt rum om duschdraperi. Bör det lämnas öppen eller stängd? Som toalett placerar frågan är det inte en fråga om liv eller död. Men förespråkarna för varje sida har sina skäl för att tänka hur de gör, och några känner ganska starkt för sin position. Det finns vissa fördelar med att hålla din dusch gardin stängd.

Stängda duschdraperier är renare

Ta en dusch gardin är öppen gör en stor röra. Vatten, tvål och schampo stänk av Duschväggar och din kropp, spiller på golvet och skapa ett litet träsk. Det är jobbigt att städa upp röran efter varje dusch och det är skadligt för golv, golv lister och skåp att utsättas för att mycket vatten, dag efter dag. Dra den nedre kanten av plast dusch gardin liner i badkaret att hålla så mycket vatten inne i duschen som möjligt.

När din dusch är över, Stäng gardinen igen, så att fukt kan lättare avdunstar. Fukt som instängd i en öppen duschdraperi veck kan mögel och växa mögliga.

Stänga duschdraperiet hjälper dig bo varmare

Duscha med gardin stängd skapar din egen miniatyr tropisk miljö, där det är varm och ångande. Öppna duschdraperi och mycket av värme och fuktighet flyr, lämnar du våt, naken och kall. Den värme och ånga från den varm duschen vatten värmer upp duschen ganska effektivt när gardinen förblir stängd.

En sluten duschdraperi ger sekretess

Även om du bor ensam och låsa badrumsdörren när duscha, är det bara något om duscha med gardinen öppen som gör att du känner dig utsatt. Genom att hålla gardinen stängt, skapar du en mysig, privat vrå där du kan städa själv, göra tvål skägg eller sjunga högt och utanför nyckel utan att känna nyfikna ögon på dig.

En sluten duschdraperi ser trevligare

Chansen finns, din dusch blir lite smutsig från tid till annan. Även om det är obefläckade, vill ingen se insidan av din dusch. Att hålla duschdraperiet drog stängda blockerar vyn på insidan av din dusch. Dessutom, genom att stänga duschdraperi, du kan bättre Visa upp sin ganska print/funky blommig/strand scen/sport logotyp mycket bättre.