Vad är ett enkelt sätt att tömma min ovan mark Pool?

Poolen är fylld, och de flesta ägare aldrig har avsikter av tömning något med att mycket vatten om inte absolut nödvändigt. Dock det kommer en tid när poolen måste tömmas om det är på grund av alger, en trasiga eller spruckna liner eller helt enkelt att vattnet är smutsigt. Dränering en pool, beroende på hur stort det är, kan vara en tidskrävande process.

Filtret

Din pool filter kan ge en snabb start till tömning din pool. Filtret bör vara avstängd och bytte till inställningen för backspolning. Filtret kommer att tömma poolen genom avlastningsventil. Bifoga en pool slang till avlastningsventil och leda den mot ett avlopp utanför poolen. För en ovan jord pool detta fungerar bara tills vattnet får förbi skummaren, vilket gör att du att dränera cirka 20 procent av poolvattnet. Sifon eller dränkbar pump metod måste tillämpas för att dränera resten av vattnet.

Sifon

Ett av de enklaste, billigaste och enklaste sätten att tömma din pool använder den gamla sifon metoden, som innebär att släppa en slang in i poolen mot botten. Den andra änden av slangen bör leda till vattenförsörjningen. Aktivera vattenförsörjningen för ca 30 sekunder. Stänga av vattnet, och koppla bort vattenförsörjning slutet av slangen. Vattnet kommer börja tillbaka-flöde av slangen, som innebär början på sifon process.

Dränkbar Pump

Många hem förbättring butiker, samt pool leverans återförsäljare, kommer att göra Dränkbara pumpar finns att köpa. Vissa platser kan ha större pumpar som du kan hyra som kommer att tömma poolen snabbare än en mindre dränkbar pump. Dessa pumpar är hoppade i poolen och använda en motordriven pump för att tömma poolen. En vanlig trädgårdsslang kan kopplas till en dränkbar pump och leda till närmaste avlopp i din trädgård för att förebygga översvämningar.

Tid att tömma poolen

Hur lång tid som krävs för att tömma din ovan mark pool beror på flera faktorer. Bredden på slangen och antalet gallon är två av de största faktorerna för att fastställa hur länge poolen kommer ta rinna. Om översvämningar är ett problem i din trädgård, måste att tömma poolen i steg, som kommer att försena tid att tömma den. Om din gård avloppssystem kan hantera en ökad mängd vatten, bör du använda flera slangar för att dränera det snabbare.