Vad är en Wattmeter?

El kan vara en kraftfull sak, men för mycket av det kan överbelasta system och orsaka problem. Det är en uppgift för en wattmeter att observera och rapportera om elkraft. Detta är ett mycket viktigt jobb som inte ska tas för givet. Lär dig vad en wattmeter är, hur det fungerar och hur det gynnar en elektrisk krets.

Identifiering

Wattmetrar ställs in i en elektrisk anordning eller nära en krets. De har ett ansikte som visar effektnivåer och en pekare som hjälper tittarna läste effektnivån plockar upp.

Interna komponenter

Wattmetrar består av inre spolar som läser både makt nivåer av den ström som passerar genom dem och den potentiella nuvarande kraften.

Mätningar

Wattmetrar mäta elektriska strömmar i tre olika värden. Dessa är watt, volt och ampere.

Moderna wattmetrar

Moderna wattmetrar är helt digital och kan läsa ett urval av en elektrisk nuvarande tusentals gånger per sekund för att visa en korrekt mätning på en LCD-skärm.

Varning

Wattmetrar kan hota överhettas om det aktuella de läser är för stark, för att hålla detta händer, ta en noga titt på avläsningarna så att de inte är inom de angivna riskområdet.

Fördelar

En av de största fördelarna med en wattmeter är att det tillåter en person att se vilka apparater eller enheter använder upp det mest el i ett hem för att skära ned på bortkastad energi.