Vad är en strålsamlare?

Vad är en strålsamlare?

Det finns flera små projekt kan ni runt huset som kommer att samla stora resultat. Vissa av dessa projekt kommer att spara dig tid, några kommer att spara dig pengar och vissa kommer att spara vatten. En strålsamlare kan hjälpa dig att spara alla tre. Vare sig i hemmet eller i trädgården, en strålsamlare är lätt att installera och underhålla och kommer att ge stora fördelar för ditt hushåll.

Vad är en strålsamlare?

På den enklaste nivån är en strålsamlare en utrustning som används för att lägga till syre till vatten för att hjälpa med bevarande och pengar besparingar. I detta fall kommer vi att diskutera kommersiella luftare som kan vara miljömässigt och ekonomiskt fördelaktigt.

I hemmet

Inne i hemmet, skulle en strålsamlare hittas i ditt kök eller badrum handfat. Om du tittar bara in kranen kommer du se en liten tråd maska skärm. Detta är strålsamlare. Wire skärmen introducerar syre i vattenånga vilket möjliggör en smidig splash-fria flöde. Det också skära på mängden vatten som används utan att minska vattentrycket.

I trädgården

I trädgården finns luftare oftast i dammar eller vatten funktioner där de flyttar syre i vattnet för att upprätthålla en hälsosam miljö. Det finns två typer av damm luftare: ytan damm luftare och botten-baserade diffusor luftare. Ytbehandla luftare flyta på vattnet och är bättre för grunda dammar 8 fot eller mindre medan diffusor luftare är placerade på botten av en damm och är mer effektiva i djupare vatten.

Installation

Installera en strålsamlare i hemmet är mycket enkel. Luftare säljs av flöde (gallon per minut). För en hem kran, så att du hittar strålsamlare med lägsta flödet. Bästa luftaren för de flesta vanliga hem kranar är 1,0-1,5 gallon per minut. Köp en strålsamlare som matchar din kran färg och du är vägen halvfärdigt. När du kommer hem, Hitta trådar på din kran, om du inte kan se dem, du kan behöva skruva loss befintliga kranen huvudet. När trådarna är utsatta, skruva fast den nya strålsamlare.

Dammen strålsamlare kit säljs på de flesta trädgård butiker. Ytbehandla luftare är din grundläggande damm fontän som kan vara inkopplad och flöt i din damm. Du kan också köpa en botten-baserade strålsamlare som kan vara inkopplad och sitter längst ner i din damm som en pump.

Fördelar

I hemmet, kan luftare dramatiskt minska din vattenförbrukning och din vattenräkning. Äldre kranar kan använda var som helst från 3-10 gallons per minut. Med en strålsamlare minska du som till 1,0-1,5 gallon per minut.

I trädgården är luftare avgörande för en sund damm. Syre de införa i vattnet kan påskynda nedbrytningen av avfallet, hindrar tillväxten av dåliga alger samtidigt främja tillväxten av nyttiga bakterier. Om du har vilda liv i din damm, kan luftaren också hindra fisk döda, som är ett direkt resultat av låg syrehalt