Vad är en Sand Cherry växt?

Vad är en Sand Cherry växt?

Landscapers har blitt användande den rejäla buske sand cherry för att ge färg och låg-underhåll vård i olika regioner i USA. Iowa poeten Ann Struthers, i hennes dikt med titeln "Plantering the Sand Cherry," handlar om hennes trädgårdsarbete tidsfördriv: "i dag jag planterade den sand cherry med röda blad / och jag hoppas att jag kan gå å gräva i denna trädgård."

Identifiering

Aktivt växande i våren och sommarmånaderna, den sand cherry är erkänd som en perenn buske som producerar små körsbär-formade lila till svart frukt. Vita blommor blomma när det finns ingen frukt, medan bladen är mörkt gröna släta ovaler som når en längd av 1 till 2 inches. Busken når en maximal höjd av 3 till 6 fot.

Geografi

Sand cherry växter kan vara finns i de norra delarna av USA, exklusive staten Washington och Idaho, och när det gäller södra som Arkansas. De är i de kanadensiska Saskatchewan, Manitoba, Ontario, Quebec och New Brunswick.

Typer

Varierande typer av sand cherry växter är närvarande i olika regioner i USA och Kanada. De omfattar västra sand cherry, östra sand cherry och de stora sjöarna sand cherry. Hybrider och odlade sorter är purpleleaf sanden körsbär och Hanson bush körsbär.

Tillväxt kännetecken

Busken växer öppet, sprida dess grenar, och gillar fullt solljus. Den kan växa i jord som varierar mellan minst 5,0 till 5,9 pH en maximal pH-värdet till 7,0-7 och kan inte hantera salta jordar. Rötterna når minst 24 inches och har lång livslängd.

Blommande och frön

Sand cherry växter blommar i slutet av våren medan frukten/bären kommer i sommar. Det är långsamt att återge, så tappade frukt inte vanligtvis leder till spridning av anläggningen. Den producerar frukten är ätlig.

Användningsområden

Den sand cherry har använts för vindskydd eller att locka sångfåglar som äter frukt. Anläggningen har används för förkylningar eller hosta och studerade i cancerforskning.