Vad är en rosenbuske Berm?

Vad är en rosenbuske Berm?

Landscapers använda rosenbuske tryckbankar som funktionella och estetiskt tilltalande tillägg till uteplatser. En rosenbuske berm består av en upphöjd jord bank eller ås som har rosenbuskar som växer längs dess topp. Jämfört med en standard landskapsplanering berm som endast består av jord, ger en rosenbuske berm ökad färg och utsmyckning. Men en rosenbuske berm också kräver en högre nivå av underhåll, eftersom du måste vatten, gödsla och beskära rosenbuskar att hålla dem friska och ser sitt bästa.

Dimensioner

En berm bör--helst--har en längd som är minst fem till sex gånger så stor som dess höjd, enligt landskap Design webbplatsen. Så om du bygger basen av en rosenbuske berm till en höjd av 1 fot, bör längden på det berm vara mellan 5 och 6 fötter. Bredden på en rosenbuske berm bör vara tillräckligt betydande för att förhindra att berm kollapsa ner i det omgivande landskapet. Till exempel kommer att en rosenbuske berm som är 2 fot hög men endast 1 fot bred sluta med extremt branta sluttningar på vardera sidan, vilket gör det instabilt. Om det samma rosenbuske berm var 2 fot brett, kunde sidorna av berm luta mer gradvis.

Form

Form av en rosenbuske berm beror till stor del på befintliga konturerna av en utomhus samt på personliga preferenser. Om linjära funktioner dominerar ditt landskap, kan du skapa en berm som har perfekt raka sidor. Alternativt, om du vill rosenbuske berm till har en mer naturlig form, du kan ge berm böjda sidorna och har det orm över din trädgård.

Estetiska fördelar

Installera en rosenbuske berm kan hjälpa till att lägga till höjd och dimensionalitet i ett landskap som är slät och platt. Även helt enkelt plantera rosenbuskar runt en gård eller i grupper i marknivå kan öka estetiska värde, plantera rosenbuskar i en berm, med upphöjda bas, kan lägga till en full andra detaljnivå. Människor använder ofta rosenbuske tryckbankar som gränserna för gångvägar, uteplatser och andra utomhus utrymmen.

Funktionella fördelar

Förutom att använda rosenbuske tryckbankar för att öka stil med ett landskap, använda vissa husägare tryckbankar för att avleda vattnet. Om din gård lider av dålig dränering följande perioder av nederbörd, installera en berm kan hjälpa kanal vatten till ett område--som en uppfart eller gatan--där det kan rinna lättare. Jämfört med en standard berm är en rosenbuske berm vanligtvis mer hållbara eftersom rötterna till rosenbuskar hjälpa hålla jorden på plats.

Rose sorter

En rosenbuske berm kan bestå av rosor av flera olika sorter, förutsatt att rosorna har yviga och relativt upprätt växande vanor. Däremot är majoritetsinnehav eller groundcover rosor inte idealisk för tryckbankar eftersom rosor tenderar att växa aggressivt och kan enkelt sprida ut utanför de gränser eller marginaler berm strukturer. Några exempel på rosenbuske sorter som du kan använda i tryckbankar är sweetbriar steg, prairie glädje steg och trä 's rose.